Stire

Şedinţă ?fulger? Ieri, au fost stabilite comisiile Consiliului Judeţean

04.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Şedinţa aleşilor judeţului de ieri s-a desfăşurat ca pe bandă rulantă. Având în vedere că pe ordinea de zi au fost doar trei puncte, în speţă aprbarea demisiei consilierului PNL, Cristian Stragea, propunerea şi validarea în locul acestuia a următorului consilier de pe listele PNL, precum şi stabilirea comisiilor din cadrul CJA, întrunirea a ţinut aproximativ o jumătate de oră.

Remeţan – de la buget-finanţe la juridic

În locul consilierului Cristian Stragea, care a demisionat  în favoarea unui loc în Senatul României,  a fost propus şi validat, fără nici o problemă, următorul consilier de pe listele PNL, în persoana lui Ioan Hondea. Confirmarea acestuia a fost făcută şi de Biroul Partidului Naţional Liberal, care a admis că acesta este membru PNL. 

Cel mai mult a durat ultimul punct de pe ordinea de zi care s-a referit la formarea şi validarea comisiilor din Consiliul Judeţean. Câte un membru al fiecărui partid a făcut, pe rând, propuneri în ceea ce priveşte realizarea comisiilor. Singura problemă a fost că, după ce fiecare partid şi-a numit oamenii, în Comisia de buget, finanţe, studii şi analize economico-financiare au fost enumeraţi şase consilieri în loc de cinci (Pistru Popa Eusebiu, Ionel Giurgelea, Caius Parpală, Şipoş Ghyorghy şi Remeţan Florin), iar în Comisia juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti a rămas un   loc liber. Astfel că membrii Comisiei de buget au fost supuşi la vot. Majoritatea au fost aleşi în uananimitate. Mai puţin Şipoş şi Remeţan. Primul dintre aceştia a primit doar patru voturi împotrivă, iar cel de-al doilea 26 de voturi împotrivă, prin urmare doar şase voturi pentru. Astfel, din Comisia de buget finanţe a ieşit Florin Remeţan, care a fost popus pentru a face parte din Comisia juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti.

Componenţa comisiilor

În cele din urmă componenţa comisiilor a fost bătută în cuie. Astfel, din Comisia de buget finanţe  studii şi analize economico-financiare fac parte următorii consilieri: Pistru Popa Eusebiu, Ionel Giurgelea, Caius Parpală şi Şipoş Ghyorghy, din Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi  protecţia mediului: Seculici Gheorghe, Velici Florin Teodor, Ulici Ioan, Sabău Gheorghe şi Vesa Teodor, din Comisia pentru servicii publice, sociale şi turism: Negrea Daniel, Drăgan Cristian Ioan, Mihuţ Teodor, Scorobete Radu şi Dat Ionel; din Comisia pentru probleme culturale, de învăţământ, sportive şi de tineret: Costin Ionel, Toth Csaba, Cambre Dorina Rodica, Moţica Ana Lenuţa şi Herlo Rodica; din Comisia juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti: Jurcă Sever, Ocoliceanu Horia Adrian, Don Ciprian Florin, Cristina Ioan şi Remeţan Florin; iar din Comisia pentru strategii de dezvoltare, cooperare interinstituţională şi integrare europeană: Purcaru Mircea, Năsui Adrian, Bolony Gyorgy, Hondea Ioan şi Galu Cosmin.

În final, preşedintele Consiliului Judeţean Nicolae Ioţcu a anunţat că următoarea şedinţă de consiliu va avea loc cât mai repede posibil, cel mai probabil în data de 15 iulie, pentru că există unele hotărâri care trebuie adoptate de urgenţă.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro