Stire

Colţul lui Bebiţu - JIGODIA BANCARĂ

07.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Aşa cum aminteam şi în urmă cu  ceva timp, băncile au început o ofensivă fără precedent împotriva celor care au făcut greşeala să se încreadă în reclamele lor de doi bani. Călcând în picioare orice normă elementară a bunului simţ, trepăduşii sinistrelor instituţii bancare  devin una cu viaţa privată a persoanei care din diverse motive a luat un  credit de la ei, terorizându-i familia cu telefoane în care cu o voce inchizitorială îi ia la purecat cu tot felul de întrebări stupide.

Într-un târziu s-a sesizat şi  OPC-ul despre megaescrocheria bancară din ţara noastră.

Jaful organizat la adresa consumatorilor de credite din România este unic în Europa şi în orice ţară cu pretenţii că ar fii civilizată. Eşti furat din secunda în care intri pe uşa instituţiei cu aspect de morgă şi dai nas în nas cu slugoii îmbrăcaţi în costume de cioclu, de acolo. Nici pe vremea Marmorosch Bank nu erau atâtea şopârle ascunse în contractele de împrumut, cum semnezi te pomeneşti sufocat de o grămadă de comisioane ascunse în contract de nişte mizerabili al căror unic scop în viaţă este să  jupoaie ca pe nişte miei nevinovaţi, clienţii. Până când nu vor fii adoptate legi care să pună la punct pe aceşti mardeiaşi ordinari nu va putea face nici OPC-ul mare lucru. Iar noi vom rămâne o naţiune de datornici pentru nişte sume de nimic, agasaţi telefonic de nişte nesimţiţi ordinari. Care acum au până şi pretenţia de a le plăti contravaloarea apelului prin  care te sună când ţi-e lumea mai dragă ca să-ţi distrugă nervii. Datorită fluctuaţiei ratelor ajungi să nu mai ştii cât ai de plătit, iar dacă te încăpăţânezi să achiţi doar suma pentru care ai bătut palma cu aceşti monştrii, te pomeneşti pe vreo listă neagră, numai bun de pus la înaintare unei firme de recuperare a creditelor. Trist, dar adevărat. De parcă nu ar fi năvălit toate relele pe ţara asta, a trebuit să fim loviţi şi de boala  jigodiei bancare, care iată, creşte ca un buboi pe imaginea României, de se cruceşte Europa şi ne crede un neam de alienaţi mintal.

Dacă OPC-ul nu îşi va face    treaba aşa cum s-a lăudat, să vină Salubritatea cu măturoaiele şi tulumbele cu apă. Pentru că între instituţiile bancare şi băncile pe care dorm turmele de aurolaci din gările marilor oraşe, nu este nici o diferenţă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro