Stire

Examen de bacalaureat mediocru, Diplome pe bandă rulantă

08.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Deşi procentul de promovabilitate la bacalaureat a scăzut raportat la anii anteriori, Aradul se află în topul judeţelor pe ţară în ceea ce priveşte numărul de promovaţi. Cu un procent de promovabilitate de aproape 90%, Aradul este în primele 5 locuri pe ţară. Cu toate acestea, nu ne putem mândri cu rezultate de excepţie, ci mai degrabă mediocre, având în vedere că un singur candidat a  obţinut media generală 10, în timp ce în ţară s-au înregistrat un număr total de 87 note de acest gen.

Nemulţumiri au fost destule şi în ceea ce priveşte modalitatea de acordare a notelor. Din totalul de 521 de candidaţi respinşi, 416 dintre aceştia au depus contestaţii. În top s-au aflat limba şi literatura română scris şi matematica, materii la care candidaţii au întâmpinat cele mai multe probleme. Abia mâine se vor afla însă rezultatele contestaţiilor, şi implicit, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.

Calitate scăzută a examenului

Foarte mulţi profesori s-au arătat dezamăgiţi de numărul mare de promovaţi şi chiar de notele mari pe care unii dintre candidaţi le-au obţinut. „Rezultatele nu reflectă întotdeauna realitatea. Modul în care este conceput Examenul de Bacalaureat este unul defectuos. Mulţi nu merită notele pe care le obţin. S-a ajuns să dăm diplome pe bandă rulantă“, spune Petru Orodan, director adjunct al Grupului Şcolar Industrial „Aurel Vlaicu“ Arad şi totodată vicepreşedinte adjunct la subcomisia de avaluare la Grupul Şcolar „Gheorghe Lazăr“ din Pecica. Nici directorul adjunct al Liceului Economic, Mircea Cismaş, nu era prea încântat de bacalaureatul din acest an. Una din principalele sale nemulţumiri o reprezintă numărul destul de ridicat al candidaţilor respinşi anul acesta. 35 de respinşi a înregistrat Liceul Economic în acest an, un număr foarte mare în raport cu anii precedenţi. „De vină este sistemul. Cei care au învăţat după modelul „rutei progresive“ au obţinut note foarte mici. Sincer, nu este corect ca unii să-şi însuşească o Diplomă de Bacalaureat. Pe deasupra, rezultatele obţinute de aceştia trag în jos nivelul liceului nostru“, spune supărat, directorul adjunct. Putem spune astfel că nemulţumirile de la bac au fost destule. Şi ele de abia încep să apară...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro