Stire

Descentralizarea structurilor medicale - Naşte bătăi de cap la Arad

08.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Cea mai importantă reformă iniţiată de către Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice, legată de descentralizarea structurilor aflate în subordonarea ministerului Sănătăţii Publice, nu pare a fi gustată de către reprezentanţii sistemului sanitar arădean, care sunt mai degrabă nedumeriţi decât intrigaţi.

Conform acestei reforme, spitalele judeţene, municipale, de specialitate sau cele de urgenţă urmează a fi mutate în subordinea Consiliilor Judeţene sau a celor Municipale, după caz. Iar cea care monitorizează activitatea acestora nu va mai fi Autoritatea de Sănătate Publică, ci Agenţia Naţională de Sănătate Publică.

Însă reforma respectivă nu este anunţată cu o dată de demarare măcar a discuţiilor între competenţii sistemului sanitar, lăsând în ceaţă întreaga masă a conducerii unităţilor spitaliceşti, şi nu numai. Întrebat de rostul pe care Autoritatea de Sănătate Publică îl va mai avea după descentralizarea întregului sistem sanitar, George Rădulescu, purtătorul de cuvânt al ASP Arad, declară: „Nu cunoaştem mai multe decât cele postate pe site-ul ministerului, nu ni  s-a comunicat nimic. Oficial nu am primit dispoziţii. Lumea este dezorientată.”

Nici situaţia managerilor de spitale nu este mai norocoasă, aceştia împărtăşind nedumerirea reprezentanţilor ASP Arad. Carmen Lucuţa, managerul Spitalului Clinic Municipal, declară: „Încă nu am fost anunţaţi nimic, dar cu siguranţă se va duce la capăt această reformă, la fel ca cea prin care se propune privatizarea centrelor de hemodializă.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro