Stire

Pentru arădenii creduli, Ţeapă prin intermediul mobilelor

08.07.2008 ⋅ 0 comentarii

«Uzina de automobile „Dacia Mioveni Argeş” vă felicită! Numărul dumneavoastră a fost ales aleatoriu câştigător al unui autoturism Dacia MCV. Pentru mai multe detalii contactaţi-ne.» Acesta este mesajul pe care zeci de arădeni, posesori de cartele Cosmote, l-au primit ieri dimineaţă.

Bineînţeles că totul este o escrocherie. Dar mesajul a fost trimis de pe un număr care poate fi apelat oricând, aşa că şi curiozitatea mea a fost stârnită. Nu am stat mult pe gânduri şi am sunat să văd despre ce este vorba. Mi-a răspuns un domn care s-a prezentat ca fiind Iulian Marinescu, din cadrul Departamentului Relaţii cu Clienţii de la Uzina de automobile „Dacia Mioveni Argeş”. Aşa că l-am întrebat cum aş putea intra în posesia autoturismului pe care, chipurile, l-am câştigat. Foarte calm, domnul mi-a răspuns: „Pentru că Uzina a împlinit 41 de ani de la înfiinţare, au fost alese aleatoriu 45 de numere de telefon. Posesorii acestora au câştigat un autoturism. Pentru a intra în posesia acestui premiu, trebuie să vă reîncărcaţi cartela de telefon în maxim 30 de minute de la terminarea convorbirii iar apoi să ne contactaţi din nou pentru a ne da toate datele dumneavoastră personale. Automat, noi vom deschide un cont pe numele dumneavoastră unde va trebui să depuneţi suma de 45 de euro, contravaloarea taxei de transport. Apoi, a doua zi dimineaţa, veţi avea autoturismul în faţa casei”.

Oferta nu poate fi mai tentantă de atât. Însă, din păcate pentru creduli, este doar o păcăleală. Cu toate că suma de 45 de euro, care trebuie achitată ca taxă de transport, nu este mare având în vedere faptul că în schimbul ei primeşti un autoturism în valoare de aproximativ 8.500 de euro, cei care au plătit această taxă nu au văzut niciodată maşina.

Compania s-a sesizat despre aceste escrocherii şi atrage atenţia ca nimeni să nu creadă în aşa-zisa promoţie care ar fi prilejuită de aniversarea a 41 de ani de la crearea uzinei Dacia de la Mioveni. De asemenea, compania spune că nu derulează în prezent nicio astfel de promoţie şi recomandă opiniei publice să nu ia în considerare astfel de anunţuri. Totodată, au fost sesizate şi autorităţile, pentru ca acestea să ia măsurile legale.

Cu toate că numeroase persoane au picat în plasa acestei înşelăciuni, niciuna nu a avut curajul să depună o plângere la Poliţie. Aşa că autorităţile nu pot lua nici o măsură împotriva farseurilor. Nu pot decât să ne prevină. „Am luat măsuri de prevenire şi am mediatizat intens că se întâmplă astfel de lucruri. Pe această cale rugăm arădenii să fie atenţi şi să nu creadă în astfel de promisuni mincinoase. Noi, până acum, nu am avut nici o plângere despre astfel de înşelătorii”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro