Stire

?ncă 200 de procese pentru revendicări de locuinţe

09.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Aproape 150 de arădeni care au fost sau urmează a fi evacuaţi din casele Recons, revendicate de foştii proprietari şi-au depus dosare la Primărie pentru a primi o locuinţă.

Pentru rezolvarea acestui gen de cereri, Primăria are în curs de finalizare trei blocuri de locuinţe cu câte 50 de apartamente fiecare. Mai mult decât atât, încă 200 de locuinţe a căror construcţie a început în urmă cu câteva luni, urmează a fi finalizate până la sfârşitul anului. Toate acestea se află pe strada Tarafului din Sânicolaul Mic şi sunt construite special pentru a fi atribuite arădenilor care rămân pe drumuri în urma retrocedărilor. „Situaţia celor evacuaţi se va rezolva. De aceea am luat măsura construirii a 350 de de apartamente sociale pentru aceştia. Investiţia la cele 150 de apartamente aproape finalizate se ridică la 9,6 milioane de lei. Pentru celelalte 200 a căror construcţie a început recent, investiţia este de 13,8 milioane de lei”, ne-a declarat Corina Drăghici – purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

În 1990, Recons avea în administrare peste 33.000 de locuinţe, care erau închiriate arădenilor contra unor sume modice. În urma revendicării acestora de către foştii proprietari, acum societatea aflată în subordinea Primăriei mai deţine doar 650 de astfel de apartamente. Şi se pare că, până la urmă, şi acestea vor fi retrocedate. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad ne-a mai informat că, în prezent, există pe rol aproximativ 200 de procese intentate de proprietari care cer retrocedarea locuinţelor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro