Stire

La Universitatea de Vest ?Vasile Goldiş? - Ştiinţele Naturii, o facultate de excepţie

10.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Facultatea de Ştiinţe ale Naturii din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ Arad are mari motive să se mândrească. În anul 2007 a obţinut acreditarea ARACIS a specializării Biologie. De asemenea, numai în ultimii cinci ani de zile, facultatea a devenit campioană, în cadrul Universităţii, în granturi şi proiecte. 18 proiecte au fost deja finalizate în perioada 2002-2007.

Pe lângă acestea, opt sunt deja în derulare: GAR, CNCSIS, CEEX, PNCD I şi PNCD II. Participarea activă a studenţilor la aceste proiecte ajută la îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice. De asemenea, studentul poate să-şi îmbunătăţească bagajul de cunoştinţe acumulate, să aibă îndemânare în utilizarea aparaturii de laborator şi să valorifice cât mai bine informaţiile obţinute în teren în timpul deplasărilor. Studenţii pot să-şi întocmească lucrarea de licenţă prin experimentele pe care le efectuează, să acumuleze cunoştinţe utile după absolvirea facultăţii.

Ofertă de excepţie

Pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii pentru anul universitar 2008-2009, s-au alocat un număr de 70 de locuri la specializarea Biologie, care durează 3 ani, şi 70 de locuri pentru specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului, de asemenea de 3 ani. Pentru masteratul francofon acreditat ARACIS, „Tehnici şi metode moderne de laborator utilizate în domeniul biomedical“, care se întinde pe o perioadă de patru semestre, s-au alocat 40 de locuri. Pe lângă acesta, masteratul „Biologie şi biotehnologii moleculare cu aplicaţii farmaco - medicale” durează 4 semestre.

Burse de studii

Senatul Universităţii a alocat un număr de 20 de Burse de studii „Vasile Goldiş“ pentru viitorii studenţi de la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii după cum urmează: 10 burse la specializarea Biologie şi 10 la specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului. Pe lângă bursele care există deja, se vor mai acorda şi burse sociale, de studiu, merit şi premii de excelenţă pentru activitatea de cercetare ştiinţifică. Tot ca o noutate, studenţii şi absolvenţii facultăţii au o reducere de 50% a taxei de şcolarizare pentru înscrierea la o altă specializare din cadrul facultăţii.

Colaborare internaţională

Studenţii facultăţii beneficiază de o largă mobilitate în efectuarea pregătirii profesionale, în ţară şi străinătate. Studenţii care sunt implicaţi în programe de cercetare ştiinţifică naţionale şi internaţionale, pot parcurge stagii de pregătire în cadrul diferitelor universităţi din UE, cu care Universitatea de Vest a încheiat parteneriate de colaborare: Universitatea din Padova, Universitatea Kőrős, Universităţile din Szeged, Debrecen, Bekescsaba, Universitatea din Novi Sad, Tűbingen şi din Kiel (Germania), Universitatea din Uppsalla sau Bruxxelles. Mai sunt în curs de perfectare relaţii cu alte patru universităţi din Austria, Brazilia, Franţa, Italia şi două institute de cercetare din Bulgaria şi Danemarca.

Viitori studenţi, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

Peste 300 de absolvenţi de liceu au fost interesaţi de ieri programele de studii din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Printre cele mai căutate specializări au fost: farmacie, drept, ştiinţe economice, informatică, inginerie, ştiinţe umaniste şi sport. Dintre cei care s-au interesat de oferta universitară, 200 de absolvenţi s-au şi înscris deja la una dintre specializări.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro