Stire

Căldură mare - Bolnavii cronici, ?n pericol

10.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Temperaturile caniculare reprezintă un pericol de sănătate, mai ales pentru persoanele vârstnice, copii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, care, în perioada temperaturilor extreme, trebuie să evite pe cât posibil expunerea la soare.

În cazul în care expunerea la soare nu poate fi evitată, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie, cum ar fi pălăriile, umbrelele, ochelarii de soare şi îmbrăcămintea subţire, din ţesături naturale şi uşoare. Temperatu- rile ridicate înregistrate în cursul zilei pot genera probleme de sănătate atât persoanelor sănătoase, dar mai ales celor cu suferinţe cardiovasculare, neuropsihice, endocrine, metabolice, în general bolnavilor cronici şi copiilor.

Pentru această categorie de persoane, Autoritatea de Sănătate Publică recomandă evitarea expunerii la soare, evitarea ac-tivităţilor fizice în atmosfera supraîncălzită, duşuri frecvente şi respectarea unui regim hidroalimentar corespunzător: alimente cu conţinut caloric redus (lactate, fructe, legume), bogate în proteine, vitamine, calciu, fier, fosfor; dar şi consumul lichidelor îndulcite, preferabil saline, carbogazoase, nu foarte reci.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro