Stire

Premieră naţională - Acţiune rom?no-maghiară

10.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Premieră naţională la Arad. Pe drumurile naţionale ce străbat judeţul nostru, timp de două zile, ieri şi azi, se desfăşoară acţiuni comune ale rutieriştilor arădeni şi ai omologilor din judeţele Bekes şi Csongrad, din Ungaria.

„Avem plăcerea să organizăm, în premieră, o acţiune în parteneriat cu colegii din Ungaria. Suntem în Europa, este cazul să facem paşi spre integrare”, a declarat Adrian Lile, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere.

Pe perioada acestor două zile, în timpul acţiunii denumită  „Contra Timp”, echipele mixte de poliţişti români şi unguri au urmărit în trafic depăşirea regimului legal de viteză, portul centurii de siguranţă dar şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi a legalităţii transporturilor de persoane sau mărfuri. Ieri controalele au avut loc pe DN7 şi DN 7b, pe tronsonul Arad-Pecica-Nădlac-Turnu iar astăzi rutieriştii vor acţiona pe ruta Arad-Săvârşin.

Controalele s-au efectuat în special pe ruta Arad-Nădlac, deoarece pe acest tronson circulă foarte multe maşini din Ungaria. Se pare că această idee a venit în întâmpinarea problemelor legate de comunicarea între poliţist şi şoferul oprit în trafic, când cel din urmă este cetăţean maghiar şi nu poate înţelege de ce a fost oprit. Aşa că ieri, problemele de acest gen au fost evitate, poliţiştii maghiari traducându-le şoferilor maghiari motivele pentru care au fost traşi pe dreapta, dar şi sancţiunile pe care le-au primit. De obicei astfel de probleme întâmpină şi cetăţenii români care călătoresc pe teritoriul maghiar şi care comit ilegalităţi. Tocmai de aceea, în urmă cu câteva luni, rutieriştii arădeni au fost şi ei în Ungaria, la filtrele organizate de poliţiştii maghiari.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro