Stire

Mai multe medicamente gratuite

11.07.2008 ⋅ 0 comentarii

În Şedinţa de Guvern din data de 9 iulie a.c., a fost aprobată noua listă de medicamente de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări de sănătate.

Noua listă de medicamente va intra în vigoare începând cu data de 15 iulie 2008, dată de la care pentru bolile cronice, psihice, venerice şi altele, se vor introduce mai multe medicamente la gratuitate. Astfel, pentru insuficienţă renală cronică au fost introduse şapte produse noi, pentru bolile endocrine, s-au introdus trei produse noi, pentru hepatita autoimună au fost introduse două produse noi, pentru ciroza hepatică şi bolile psihice au fot introduse câte nouă produse noi la fiecare. Şi boala Parkinson a intrat în atenţia Ministerului Sănătăţii Publice, care a mărit numărul medicamentelor destinate tratamentului cu încă două produse noi.

De aceste îmbunătăţiri se vor foloi şi persoanele încadrate în subprogramele de tratament destinate persoanelor cu infecţie HIV/SIDA, bolnavilor cu tuberculoză, bolnavilor cu cancer, celor cu boli neurologice şi cu diabet zaharat.

Cele mai multe medicamente au fost introduse în subprogramul de tratament şi monitorizare a persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere, şi anume 51 de produse noi, producând o creştere de 125% faţă de tratamentul existent anterior.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro