Stire

Conducerea penitenciarului arădean ? anchetată

11.07.2008 ⋅ 0 comentarii

În urma mai multor solicitări primite din partea unor deţinuţi, deputatul Naty Meir a vizitat ieri Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, pentru a asculta plângerile acestora. Printre nemulţumiri, cele mai multe s-au referit la rele tratamente, dar s-a pus problema investigării ultimelor două cazuri de sinucidere înregistrate în rândul deţinuţilor. De asemenea, conducerea   penitenciarului a mai fost acuzată de către deţinuţi că face afaceri cu hrana pe care aceştia ar trebui să o primească zilnic.

După încheierea discuţiilor pe care deputatul Naty Meir le-a purtat faţă în faţă cu deţinuţii, acesta a ţinut o conferinţă de presă în care şi-a exprimat punctele de vedere. „În urma discuţiilor pe care le-am avut cu fiecare deţinut în parte, am ajuns la concluzia că aici trebuie făcut neapărat o verificare, dar de către Tribunalul din Bucureşti. Chiar luni, voi depune o plângere la Parchetul General din Bucureşti unde voi prezenta un raport cu ceea ce se întâmplă aici. Am auzit că Tribunalul Arad este mână în mână cu conducerea Penitenciarului, tocmai de aceea va trebui să vină o comisie din afară“, declară deputatul.  Despre posibilitatea ca deţinuţii să nu spună adevărul, deputatul a precizat: „Nu cred că deţinuţii ar avea vreun motiv să mintă. Majoritatea celor cu care am discutat mai aveau puţin până la eliberare. Nu ar fi riscat, dacă nu era ceva adevărat. Personal, cred că este ceva la mijloc. Am vizitat aproape toate penitenciarele din ţară, dar asemenea acuzaţii grave nu am mai auzit. Dacă se adevereşte că plângerile deţinuţilor sunt adevărate, atunci e foarte grav“. Despre cazurile de sinucidere, Naty Meir a declarat: „În ambele cazuri, am auzit de la deţinuţi că sunt implicaţi gardienii penitenciarului. Un bărbat a fost bătut cu bestialitate de gardieni înainte cu o noapte de a se spânzura. Tot de la deţinuţi am aflat că în celălalt caz de sinucidere, unul dintre angajaţii penitenciarului i-ar fi inoculat ideea de spânzurare. Nu ştiu dacă este adevărat, dar trebuie făcute investigaţii“.

De partea cealaltă, Directorul Penitenciarului, Dan Halchin a declarat: „Nu văd nicio problemă, să se verifice. Din contră, îmi doresc să vină cât mai mulţi să investigheze, pentru ca adevărul să iasă la iveală. De cele mai multe ori, însă, trebuie ţinut cont şi de faptul că deţinuţii fabulează. Cred că nimic din ceea ce au spus nu este adevărat“.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro