Stire

Dezmăţaţii artezienelor ?nspumate

11.07.2008 ⋅ 0 comentarii

De foarte multe ori ne este dat să vedem că fântânile arteziene din oraş nu fucţionează aşa cum ar trebui, fiind oprite din motive nejustificate. De vină par a fi reprezentanţii Primăriei Arad, care, fac ce fac, şi ne lasă şi fără oaza de răcoare din inima oraşului.

Realitatea este, însa, alta, cunoscută Primăriei drept „sportul de masă”, şi anume faptul că deseori, răuvoitori puşi pe şotii toarnă în fântâni detergent de vase, spumant de baie sau chiar gel de duş, pentru a se putea distra pe cinste, privind spuma dând în lături pe şosea. Până acum, nimeni nu a fost prins asupra faptului, deoarece vandalii lucrează noaptea, când oraşul doarme. Această afirmaţie este însoţită    de fotografiile ataşate acestui material.

Tinerii din imagine au profitat de lipsa pazei la fântâna arteziană din Zona Intim, pentru a organiza o petrecere cu spumă ca la carte, însoţită de blitzuri şi o mulţime de adepţi, care mai de care mai implicaţi în procesul de „înspumare”. Astfel, însoţiţi de bidoane, petrecăreţii au golit flacoanele în apa fântânii, şi au aşteptat ca spuma să se reverse pentru a organiza o şedinţă foto ca la carte. Fetele, în posturi sexi, s-au pozat chiar în fântână, pentru a dovedi prietenilor cât de curajoase şi răzvrătite sunt ele.

Răzvan Popa, director executiv al Primăriei Municipiului Arad, declară: „Până acum, în toate fântânile arteziene a fost pus detergent cel puţin de două ori. De fiecare dată când se întâmplă aşa ceva, durează una-două zile până când golim bazinul, spălăm tot mecanismul. Iar asta costă bani. Nu ne permitem să angajăm paznici pentru că asta ar însemna să cheltuim din bugetul local. Singura soluţie ar fi să montăm camere de supraveghere.”

Dar tinerilor de mai sus nu le-a fost de ajuns să facă o asemenea năzbâtie, şi au considerat frumos ca şi ceilalţi locuitori ai Aradului, chiar ai ţării întregi, să ştie ce au făcut ei. Au postat fotografiile pe un binecunoscut site pe care poţi cunoaşte persoane noi, sau doar te poţi lăuda cu narcisismul propriu prin fotografii personale: Hi5. Şi cum domnia şi prostia se plătesc, tinerii cu pricina riscă să fie acuzaţi de distrugerea bunurilor publice şi chiar să li se întocmească dosar penal. Iar fotografiile incriminatorii reprezintă dovezile pe care Primăria Municipiului Arad le deţine pentru a face plângere la poliţie. „Aceste poze vor fi folosite drept dovezi importante, pe care le vom da poliţiei alături de plângere. Ceea ce fac ei se numeşte distrugerea bunurilor publice şi li se va întocmi dosar penal dacă vor fi găsiţi vinovaţi,” ne-a mai spus Răzvan Popa.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro