Stire

Infern ?ntre Arad şi Şiria - Sute de hectare p?rjolite

15.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Peste 300 de hectare de mirişte au fost mistuite, ieri, de foc, în timp ce la faţa locului autorităţile au trimis zeci de pompieri şi poliţişti pentru a ţine incendiul sub control. Focul a izbucnit la ieşirea din Arad spre Şiria iar cauza este încă necunoscută.

În jurul orei 15.30 un apel la 112 anunţa fum în zonă. Cinci echipaje de pompieri, unul de la Şiria şi patru de la Arad, au plecat spre locul indicat. Astfel, a început lupta cu focul. Timp de câteva ore bune, pompierii au încercat să stingă mai multe focare ale incendiului, focul propagându-se foarte repede din cauza vântului. La un moment dat a fost nevoie şi de intervenţia poliţiştilor pentru a fluidiza traficul îngreunat de fumul gros care a acoperit zona. „Ne-am deplasat la faţa locului pentru a asigura ordinea şi siguranţa în zonă. Dar şi pentru a fluidiza traficul”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Din când în când, câte o rafală de vânt aprindea din nou o porţiune de hotar, pe unde pompierii deja trecuseră. Fără să se dea bătuţi, subofiţerii ISU au stins şi de trei ori acelaşi focar. La un moment dat, toţi cei prezenţi în zonă, au putut observa cum focul a traversat efectiv şoseaua. Toate privirile      s-au îndreptat spre acel loc, unde focul mistuia tot în calea lui. După câteva ore în care pompierii au fost în alertă, flăcările au cedat.

„Cei care muncesc hotarul cred că aşa e mai bine să scape de mirişte, dându-i foc. Este posibil ca aceasta să fie cauza incendiului. Ne confruntăm cu astfel de probleme în fiecare an”, ne-a declarat Valentin Bot, primarul comunei Şiria.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro