Stire

?n urma furtunilor puternice, A rămas doar prăpăd

16.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Furtuna puternică care s-a abătut asupra Aradului luni noaptea a lăsat câteva localităţi fără curent şi a dărâmat mai mulţi copaci, blocând astfel numeroase şosele. Pentru că ploua cu găleata şi  vizibilitatea era redusă, numeroşi şoferi au fost la un pas de a fi protagoniştii unor accidente.

Pe DN 79 Arad-Oradea, în dreptul localităţii Zimand, circulaţia a fost blocată vreme de câteva ore din pricina pomilor căzuţi pe şosea. Pentru că cei de la Drumurile Naţionale s-au lăsat aşteptaţi, coloanele de maşini s-au întins pe câţiva kilometri. După câteva zeci de minute, angajaţii de la Drumurile Naţionale şi-au făcut apariţia şi au deblocat şoseaua.

Nici şoferii care au circulat luni noaptea pe şoseaua Arad-Şiria nu au scăpat de probleme. Şi aici vântul puternic a dărâmat câţiva copaci însă, din fericire, circulaţia nu a fost blocată. Cu toate acestea, pompierii au intervenit prompt şi au curăţat imediat carosabilul pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii optime. „Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit pentru degajarea carosabilului de pomii care blocau circulaţia în zona localităţii Şofronea, între orele 21.30-22.00 şi pe DJ 709, între localităţile Horia-Şiria, între orele 21.40-00.30. Pentru fiecare solicitare s-a intervenit cu câte o autospecială”, ne-a declarat lt. col. Lucian Câmpeanu, din cadrul ISU Arad.

Însă cea mai afectată zonă a fost cea dintre Şiria şi Pâncota, unde grindina şi vântul puternic au distrus aproape tot în calea lor. În localitatea  Şiria, 300 de gospodării, 20 de autoturisme, culturile agricole şi viticole au fost distruse în proporţie de peste 80%. Şi câteva acoperişuri au avut de „furcă” cu furtuna, acestea fiind pur şi simplu luate pe sus de rafalele de vânt. În urma vijeliei a rămas un tablou trist: culturi de porumb din care au mai rămas doar tulpinile, geamuri sparte, clădiri fără acoperiş, fire de curent puse la pământ. Şi localnicii din Livada şi Pecica, povestesc cu groază despre furtună. Toată munca lor e acum pusă la pământ. Grindina le-au distrus culturile, le-au omorât puii şi găinile însă, cel mai grav e că le-au afectat locuinţele şi chiar autoturismele.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro