Stire

Şedinţă CJA la foc automat

16.07.2008 ⋅ 0 comentarii

* Peste 20 de proiecte votate în aproximativ 40 de minute

Prima şedinţă a aleşilor judeţeni „cu acte-n regulă” – după constituirea consiliului şi schimbarea unor consilieri – s-a desfăşurat la foc automat. Toate cele 22 de puncte de pe ordinea de zi au trecut la vot fără nici o discuţie, majoritatea cu unanimitate de voturi. Excepţie a făcut doar primul proiect care s-a referit la regulamentul de funcţionare al Consiliului Judeţean.

Celelalte proiecte, unele dintre acestea mult mai importante decât primul pe care s-a discutat aproximativ jumătate de oră – de exemplu, cele referitoare la: concesionarea de terenuri în Zona Liberă Curtici, privatizarea Aeroportului Internaţional Arad şi revocarea reprezentanţilor în adunările generale ale acţionarilor la societăţile comerciale, unde consiliul judeţean este acţionar şi în consiliul de administraţie al Zonei Libere Curtici şi numirea de noi reprezentanţi  au trecut la vot pe bandă rulantă – au fost votate pe bandă rulantă.

Podul de la Măderat – în reparaţii de urgenţă

La punctul 23, „Diverse” a fost introdus un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic pentru înlocuirea podului pe drumul judeţean 792C. Având o vechime de peste 250 de ani, acesta s-a degradat, surpându-se. Fiind realizat în sistem boltit, din calupuri de piatră, datorită traficului intens şi greu, a cedat.

Valoarea devizului general este de 320.000 lei, sumă cuprinsă în programul aprobat pentru anul 2008 în cadrul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri.

Unii consilieri vor ca arădenii să le plătească telefoanele

Tot la punctul diverse a luat cuvântul şi consilierul UDMR Gyorgy Şipoş. Acesta a spus că toţi consilierii ar trebui să deţină, pe lângă laptop-uri, şi telefoane mobile: „Cred că suntem singurii consilieri judeţeni care nu avem telefoane mobile”, a spus indignat acesta. Preşedintele Nicolae Ioţcu nu a părut prea încântat de propunerea consilierului. Aşa că subiectul a rămas în coadă de peşte. Din câte ştim noi la comisii şi la şedinţe, care au loc o dată la o lună, sunt chemaţi de către secretariatul Consiliului Judeţean. Sau unii ar dori să îşi reducă costurile facturilor de telefon personale de pe spatele arădenilor. Nu de alta, dar nu ar fi singurul consilier care face asta. Au mai fost şi alţii...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro