Stire

Aradul ?n ?secţiunea off? la Avignon

17.07.2008 ⋅ 0 comentarii

În  această perioadă, Casa de Cultură a Municipiului Arad participă la secţiunea off a celui mai mare festival de teatru din lume: „Festivalul de Teatru de la Avignon“, Franţa.

Manifestarea cuprinde 818 companii înscrise, 957 de spectacole, 825 de autori, iar Aradul este oraşul românesc cu cele mai multe evenimente anunţate. Alături de arădeni vor mai fi prezenţi artişti români din Alba Iulia, Bucureşti, Constanţa şi Galaţi.

Astfel,  Teatrul de Marionete din Arad este prezent la festival cu trei producţii „Le petit chaperon et le chat botte” şi „La reine des neiges”, în regia lui Victor Ioan Frunză şi „La coloeur de nos reves”, în regia lui Bogdan Drăgulescu. Pe lângă spectacolul „Hymnus“, în regia lui Radu Dinulescu, Casa de Cultură a municipiului Arad va prezenta spectacolul muzical „Rromak” inspirat din folclorul ţigănesc din spaţiul slav şi prezentat de trupa cu acelaşi nume şi o producţie a Teatrului Gulliver din Galaţi, „Le Chateau de Carpates”, în regia lui Bogdan Drăgulescu. Tot sub egida Casei de Cultură a Municipiului Arad participă la festival şi coproducţia Teatrului Naţional din Constanţa şi a companiei franceze Grand Desherbage  - „Sortez de l`armoire monsieur Cioran”, după un text al lui Matei Vişniec, în regia lui Radu Dinulescu şi o producţie a  Facultăţii de arte teatrale din Târgu Mureş, în regia Oanei Leahu, după un text de Antoine de Saint Exupery.

Până în acest moment piesa românească cu cel mai mare succes la public prezentată în cadrul festivalului a fost se pare  „Mansardă la Paris cu vedere spre moarte“ de Matei Vişniec. Piesa a fost pusă în scenă în două variante de către regizorii Radu Dinulescu şi Radu Afrim şi face referire la ultimele zile ale lui Emil Cioran pornind de la secvenţe imaginare ale bolii marelui filosof şi reluând elemente din biografia şi cărţile acestuia.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro