Stire

Universitatea de Vest Vasile GoldiŞ - Facultatea de Informatică

18.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, lect. univ. dr. Antoanela Naaji, prodecan al Facultăţii de Informatică şi lect. univ. drd. Nica Cociuba, cadru didactic asociat al Falcultăţii de Informatică, au prezentat în cadrul conferinţei de presă de ieri realizările facultăţii în anul universitar şi oferta educaţională pentru anul universitar de studiu 2008-2009.  

Pentru facilitarea studiului, în special pentru studenţii de la forma ID, Facultatea de Informatică a implementat şi dezvoltat o platformă de e-learning care  reprezintă o soluţie completă de studiu şi evaluare. Prin intermediul acestei platforme, studenţii beneficiază de cursuri şi teste de autoevaluare în format electronic. Faţă de sistemul clasic de formare, din punct de vedere al cursantului, avantajele constau în faptul că acesta nu depinde de un anumit program de studiu impus, iar acumularea de cunoştinţe este decisă de student, în funcţie de disponibilitatea fizică şi intelectuală a acestuia. Studenţii au de asemenea posibilitatea de a accesa la orice oră secretariatul virtual unde sunt postate toate informaţiile legate de programul de studiu, fiind asigurate astfel toate resursele necesare educaţiei, ca într-un adevărat campus virtual. Facultatea de Informatică funcţionează cu o specializare: Informatică şi două forme de învăţământ, zi şi ID, durata studiilor fiind de 3 ani.

Misiunea facultăţii

Formarea profesională, iniţială şi continuă, la nivelul universitar şi postuniversitar, în domeniul informaticii şi alte domenii complementare reprezintă cele mai importante priorităţi ale facultăţii. 

Formarea de specialişti

Facultatea este un adevărat laborator de specialişti: programator; programator de sisteme informatice; analist; administrator de reţele şi baze de date; cadru didactic în specialitatea Informatică pentru învăţământul primar şi gimnazial (cu condiţia de a urma modulul psiho-pedagocic); administrator al platformelor educaţionale.

Titlul obţinut la finalizarea studiilor este: licenţiat în informatică.

Facultatea de Informatică este racordată la Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS), numărul total de credite fiind de 180.

Bază materială de invidiat

În ceea ce priveşte baza materială, facultatea dispune de peste 150 calculatoare de ultimă generaţie conectate la Internet prin fibră optică, programe specifice domeniului de studiu, precum şi o bibliotecă în cadrul căreia se poate accesa gratuit de către studenţi şi cadre didactice, baza de date online „Sringerlink”.

Cercetarea

Activitatea de cercetare a facultăţii se reflectă în elaborarea de lucrări prezentate în cadrul unor conferinţe naţionale sau internaţionale cum ar fi: The 3-rd Euro-Mediterranean Medical Informatics and Telemedicine, Mangalia, 2007; Third International Conference on Intelligent Computing and Information System, Egipt, 2007; The 7th International Conference on Applied Computer and Applied Computational Science, China, 2008, The 9th International Conference Evolutionary Computing, Bulgaria, 2008, The 9th Conference Mathematics and Computers in Biology and Chemistry, Bucureşti, 2008 etc.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro