Stire

Din cauza erorii constructorului - Proiectul de modernizare a municipiului se reface

18.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Cu toate că au fost programate să se finalizeze la începutul lunii august, lucrările de modernizare a centrului municipiului vor fi reluate în perioada de toamnă spre iarnă. Acest lucru se va întâmpla din cauza constructorului care, din declaraţiile reprezentanţilor primăriei, a prevăzut în proiect foarte mulţi stâlpi de curent pentru tramvaie, urâţind astfel arhitectura municipiului.

„Poliţiştii rutieri nu sunt plătiţi pentru a dirija circulaţia...”

Deşi sunt atât de necesare, lucrările de modernizare a drumurilor din centrul municipiului îi aduc pe arădeni în pragul disperării. Şi aici ne referim îndeosebi la conducătorii de autoturisme. Aglomeraţia provocată din cauza tronsoanelor de drum la care se lucrează şi sunt închise îi face pe şoferi să parcurgă centrul, mai ales în orele de vârf, în peste o jumătate de oră.

Ieri, în jurul orei 12,30, în centrul municipiului maşinile circulau bară la bară, înaintând cu doar câte o jumătate de metru pe minut. Cu toate acestea, poliţiştii, lipseau cu desăvârşire din peisaj. Cum în unele locuri nici semafoarele nu funcţionau, conducătorii auto care încercau să iasă de pe o stradă fără prioritate, aşteptau minute în şir, la „mila” celor care circulau pe drumul cu prioritate.

Întrebat despre motivul absenţei agenţilor de circulaţie din oraş, având în vedere aglomeraţia infernală, subcomisarul Adrian Lile – şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad – ne-a spus: „Agenţii de poliţie nu sunt plătiţi de stat pentru a dirija circulaţia. Ei se ocupă de acest lucru doar în cazuri extreme. Azi chiar am avut şi alte acţiuni. Principalul nostru scop este să reducem accidentele.  Oricum o să încercăm să fim prezenţi şi în centru în zonele mai aglomerate...”

Prea mulţi stâlpi în proiect

Reprezentanţii Primăriei spun că prima parte a lucrărilor efecuate pe centru se va finaliza la începutul lunii octombrie. Atunci unele tronsoane de drumuri care sunt acum în reparaţii vor fi finalizate. „La 1 august se va deschide circulaţia tuturor străzilor de pe tronsonul Podgoria – Boul Roşu şi se va închide circulaţia pe tronsonul de la UTA şi până la Podgoria. În această perioadă cei care folosesc mijloacele de transport în comun vor circula cu autobuzul şi spre Grădişte şi spre gară, autogară, UTA”, ne-a informat Răzvan Popa – şeful Direcţiei tehnice din cadrul Primăriei Arad.

Răzvan Popa ne-a mai declarat că, din păcate, în perioada de toamnă spre iarnă, probabil în octombrie, circulaţia tramvaielor în centru va mai fi închisă încă o dată.

„Acest lucru se va întâmpla din cauza proiectului pe care l-a făcut constructorul, prevăzând în acesta mult mai mulţi stâlpi de curent pentru tramvaie decât era necesar. Cu acest lucru nu a fost de acord arhitectul municipiului, spunând că prea mulţi stâlpi ar urâţi aspectul oraşului. Astfel că, va mai dura ceva timp până când constructorul va reface proiectul. Şi de accea, în toamnă, se va închide din nou circulaţia tramvaielor în zona centrală”, a conchis şeful Direcţiei tehnice din cadrul Primăriei Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro