Stire

?n premieră, de ieri - Ştrandul face valuri

18.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Primul bazin cu valuri din vestul ţării a fost inaugurat ieri la Arad, de către primarul Aradului, Gheorghe Falcă.  Astfel, de astăzi doritorii de apă şi de destindere pot să înoate liniştiţi în el deoarece a devenit funcţionabil. Valurile din noul bazin sunt produse de o instalaţie belgiană, formată dintr-o minge şi un convertor acţionate electric. La început, în bazin vor fi formate valuri de până la 40 de centimetri înălţime, iar după ce arădenii se vor obişnui acestea vor putea fi reglate să se mărească până la 60 de centimetri. Mingea care produce valurile va rămâne, permanent, în bazin iar curajoşii o vor putea folosi pentru competiţii de tip rodeo. Prin modernizarea ştrandului, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă vrea să atragă cât mai mulţi turişti, asemănând acest ştrand cu cel din Ungaria. „Bazinul cu valuri este o premieră în vestul ţării şi sperăm ca numărul turiştilor care vor veni la ştrandul arădean să crească. Putem spune că am finalizat mare parte din proiectul de modernizare a ştrandului” a declarat Gheorghe Falcă.  Bazinul cu valuri a fost amenajat pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi, în formă de aripă şi are o adâncime progresivă de 0,50 m până la 2,20 metri.

Lucrările de modernizare a ştrandului  se ridică la 3.000.000 de euro. Astfel, în prima etapă, au fost efectuate lucrările de amenajare a instalaţiilor de recirculare şi alimentare cu apă caldă şi rece şi instalaţia de canalizare şi colectare a apei pe o lungime totală de 4.360 de metri liniari. A fost refăcut gazonul şi au fost plantaţi arbori, arbuşti şi plante ornamentale. Au mai fost reabilitaţi 2.000 de metri pătraţi de alei pietonale, a fost montat mobilierul urban şi s-a realizat 70 la sută din instalaţia de iluminat ambiental. De asemenea, au fost amenajate spaţii de 16.000 de metri pătraţi cu gazon şi au fost modernizate, total, bazinele de înot, pentru copii şi pentru adulţi.

Prin noua instalaţie dată în funcţiune, apa este filtrată, zilnic, şi este încălzită la o temperatură de la 22 la 37 de grade Celsius. Încălzirea apei se va face începând de săptămâna viitoare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro