Stire

Deficit de o sută de cadre la Poliţie

18.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Bilanţul activităţilor IPJ Arad a fost prezentat ieri de către Alexandru Tanco, şeful Inspectoratului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform bilanţului, în primele şase luni ale acestui an, numărul furturilor, a persoanelor care deţin arme letale sau neletale, a persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere, furturile de şi din autoturisme dar şi criminalitatea economico-financiară au crescut faţă de aceaşi perioadă a anului trecut. „Încercăm să ne meţinem la nivel maxim de prezenţă, atât cât putem. Însă. în   momentul de faţă avem un deficit de aproape 100 de poliţişti”, a declarat Alexandru Tanco, şeful IPJ Arad.

Un capitol important al acestui bilanţ îl reprezintă cel care se referă la combaterea crimei organizate. Sub supravegherea directă a procurorilor din cadrul Biroului de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad şi a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cei care îşi desfăşoară activitatea pe liniile de muncă privind Combaterea Crimei Organizate, s-au sesizat pentru 56 de infracţiuni, faţă de 47 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Au fost cercetate 40 persoane, fiind învinuite 15 şi arestate preventiv trei. Activităţile de combatere a crimei organizate s-au axat în principal pe prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi a traficului de migranţi şi pe linia combaterii falsului de monedă. De asemenea, au fost identificaţi şi retraşi din circulaţie bani falşi în valoare de 14.800 euro, 250 lei RON 300 dolari şi 20 lire sterline faţă de 1.950 euro şi 650 RON, depistaţi anul trecut. Nici cei care s-au încumetat să falsifice cărţi de credit nu au scăpat neprinşi. Oamenii legii au capturat trei cărţi de credit contrafăcute.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro