Stire

?n cazul celor două accidente de muncă - Se elucidează enigmele din CFR

18.07.2008 ⋅ 0 comentarii

De la începutul anului, Staţia CFR Arad a fost locul în care viaţa a doi angajaţi CFR a fost nenorocită: un bărbat a murit iar al doilea îşi va petrece toată viaţa ajutat de o proteză de picior.  La mai mult de trei luni de la producerea primului accident de muncă, dosarele de accident de muncă au fost trimise la Inspectoratul Muncii din Bucureşti, spre aprobare.

Pagini de durere

Primul accident de muncă l-a implicat pe Gheorghe Bocşa, a cărui integritate fizică a fost afectată după ce a căzut sub un vagon de tren aflat în mişcare. Bărbatul şi-a pierdut mâna şi piciorul drept, iar coloana vertebrală a fost şi ea afectată. După efectuarea mai multor intervenţii chirurgicale la membre, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, familia victimei a hotărât că bărbatul ar benefia de un tratament mai bun la un spital din judeţul Timiş. După săptămâni de agonie, bărbatul a fost operat şi la coloana vertebrală, iar în prezent este alături de familie, acasă. Lui Gheorghe Bocşa i-au fost luate declaraţii, iar dosarul întocmit de ITM numără nici mai mult, nici mai puţin decât 150 de pagini.

Varianta sinuciderii

Al doilea caz, al lui Valerian Chiriac, a fost mai mediatizat, deoarece bărbatul ce a căzut victimă accidentului de muncă a decedat. După îndelungate cercetări ale familiei decedatului şi ale noastre, ne-a fost dat să aflăm că se doreşte muşamalizarea cazului, pentru ca mecanicul ce însoţea victima în locomotivă să fie scos basma curată. De aceea, ipoteza sinuciderii a plutit în aer, până ce reprezentanţii Inspectoratului de Muncă Timişoara au negat aceste zvonuri.

Anton-Francisc Sas, înlocuitorul lui Ioan Aurel Pepu, inspector şef adjunct sănătate şi siguranţă în muncă al ITM Timiş, declară: „La sfârşitul săptămânii viitoare trebuie să primim aprobarea dosarelor de accident de muncă trimise la Bucureşti, şi vom putea dezvălui dacă aceste două accidente de muncă s-au petrecut din vina cuiva. Se poate şi ca cei de la Bucureşti să considere că dosarele nu sunt complete, şi atunci se vor relua investigaţiile.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro