Stire

Poliţist reţinut pentru trafic de influenţă

23.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Un agent din cadrul Postului de Poliţie Vinga a fost reţinut, ieri, de procurori, fiind acuzat că a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai multe persoane cărora le-a promis că le va ajuta  să se angajeze în Poliţie.

Constantin Ghican, în vârstă de 39 ani, le-a spus celor de la care a primit banii că are influenţă în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi astfel îi poate ajuta să pătrundă în sistem. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, după ce trei persoane l-au denunţat pe poliţistul corupt. Agentul a cerut câte 3.000 euro şi a primit câte 1.000 de la fiecare, însă mult promisa angajare părea să întârzie. Denunţătorii au spus că sumele de bani le-au dat poliţistului cu mai multe luni în urmă, însă acesta nu şi-a respectat promisiunile, astfel că au anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Pentru reţinerea agentului anchetatorii au organizat un flagrant. Doi dintre denunţători l-au chemat pe poliţistul în cauză la un bar din localitatea Vinga, după ce echipa condusă de procurorul criminalist, Pavel Palcu a montat instalaţia de înregistrare audio-video în localul respectiv. Odată discuţia înregistrată  şi suspiciunile confirmate, poliţistul a fost reţinut, în primă fază pentru 24 de ore. Acesta nu a vrut să comenteze acuzele care i-au fost aduse.  La reţinerea agentului au conlucrat ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ofiţeri ai DGA din  Arad şi Timiş.

Constantin Ghican a mai fost sancţionat şi disciplinar, după ce în calitatea de şef de post într-o altă comună din judeţ a împrumutat bani de la oameni, bani pe care nu i-a mai restituit. A fost destituit din funcţia de şef de post şi transferat ca simplu lucrător la Postul din Vinga.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro