Stire

Poliţistul prins cu mită, Arestat preventiv pentru 15 zile

24.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri după masă, într-un interval de o oră, judecătoarea care se ocupă de cazul poliţiştului acuzat de trafic de influenţă, a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Poliţiştul a fost prins în urma unui flagrant organizat de procurorul Pavel Palcu, pe masa căruia ajunseseră două plângeri înpotriva inculpatului. Conform denunţătorilor, Constantin Ghican le spunea că are cunoştinţe sus-puse în interiorul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi, contra „modicei” sume de 3.000 de euro le poate facilita intrarea în Poliţie, Poliţia de Frontieră sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Trei persoane au crezut în promisiunile poliţitului şi i-au plătit acestuia câte un avans, în cuantum de 1.800 de euro şi 3.300 de lei, însă după ce s-a văzut cu banii în buzunar, inculpatul a uitat să îi ajute pe naivi. Doi dintre aceştia nu au stat deoparte şi l-au denunţat procurorilor.

Marţi seara, după ce a fost prins, poliţiştul a negat că ar fi cerut mită şi le-a spus oamenilor legii că suma pe care o avea la el era împrumutată. Nici după câteva ore de audieri nu şi-a schimbat declaraţia. Aşa că procurorul Pavel Palcu a decis arestarea sa pentru 24 de ore. După o noapte în arest, ieri dimineaţă poliţistul i-a spus procurorului că doreşte să recunoască tot şi să îşi schimbe declaraţia. Acesta a scris cu mâna lui pe larg, punând totul pe seama unor datorii. Se pare că în urmă cu câteva luni, bărbatul a fost operat la coloana vertebrală pentru hernie de disc. Pentru că operaţia a fost destul de costisitoare, în jur de 2.800 de euro, acesta a fost nevoit să împrumute nişte bani pentru a putea plăti doctorii. Din acel moment a pornit declinul său financiar. Cum banii sunt ochiul dracului, bărbatul a căzut pradă ispitei de a face rost de bani foarte simplu. Din naivitatea oamenilor.

Cu toate că în faţa procurorului îşi recunoscuse fapta, în timpul procesului inculpatul şi-a schimbat declaraţia spunând că el nu a răspândit zvonul că ar avea cunoştinţe la Minister ci că vroia să-i ajute pe cei care încercau să intre în sistem. Adică să le arate cum se completează corect formularele de înscriere sau să le spună când se dau concursurile. Întrebat de ce şi-a schimbat declaraţia, acesta a spus că deja nu mai ştie ce să spună pentru că este foarte bulversat.

Bărbatul este acum în arest pentru 15 zile iar mâine va fi prezentat instanţei. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi şi zece ani.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro