Stire

Ancheta ASP s-a ?ncheiat - Farmaciile din Arad, fără probleme la medicamente

28.07.2008 ⋅ 0 comentarii

În urma verificărilor efectuate la farmaciile şi cabinetele medicale individuale din întreg  judeţul Arad,  nu s-au constatat probleme în ceea ce priveşte lipsa medicamentelor din programele naţionale sau din listele de medicamente compensate.

„Acţiunea demarată zilele trecute la ordinele ministrului, dintre ASP şi CAS, s-a încheiat cu o concluzie. Farmaciile din Arad nu au probleme cu medicamentele  compensate sau gratuite aflate pe listă. Oricum, noi am mai verificat periodic situaţia medicamentelor şi ştiam că judeţul nostru stă bine la acest capitol, faţă de alte judeţe unde sunt probleme”, a declarat Gabriela Ţârle, director, Autoritatea de Sănătate Publică Arad.

Autoritatea de Sănătate Publică Arad atrage totuşi atenţia tuturor medicilor care prescriu reţete în spitale că acestea trebuie prescrise bolnavului abia la ieşirea din spital, şi nu la internare sau pe durata internării, aşa cum unii obişnuiesc să o facă. Şi asta pentru că spitalele sunt obligate să asigure medicamente bolnavilor  pe toată durata internării.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: A. Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro