Stire

Timp de două săptăm?ni - Aradul, fără apă caldă

29.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Apa caldă va fi oprită în Arad în noaptea de 31 iulie, la ora 24.00. De atunci şi probabil până pe data de 15 august  CET Arad efectuează o serie de lucrări.

Această măsură s-a luat în urma unor defecţiuni care au avut loc în iarnă la reţeaua de alimentare cu apă şi care cu greu au fost remediate fără ca cetăţenii să fi avut într-un fel sau altul de suferit. Conducerea CET afirmă că timp de cinci ani s-a evitat  închiderea furnizării apei calde însă acum acest fapt este inevitabil. „Vom începe lucrările după ce se va efectua proba de presiune. Acestea vor consta în schimbarea de tronsoane unde este cazul. În revizia de armături sau schimbarea armăturilor precum şi revizia compesatorilor care există pe magistralele de termoficare. Suntem pregătiţi atât cu materiale cât şi cu forţa necesară de muncă, deoarece dorim ca durata opriri să fie cât mai scurtă.  Cu această ocazie aş  vrea să amintesc consumatorilor că cei care au probleme în interior este bine să le efectueze, deoarece este perioada în care din centrală nu va mai fi presiune. Şi ca atare se pot rezolva problemele care le au în interiorul blocurilor”, declară Lucian Barniciu, director CET.  Această întrerupere nu va afecta buzunarul arădenilor, din contră ei vor plăti mai puţin, deoarece maxim 15 zile contoarele de apă nu vor întregistra nimic. Costul total al reparaţilor care se vor efectua şi care sunt depistate în momentul de faţă se ridică la suma de două miliarde lei vechi.  

30 % pierderi

CET Arad are în momentul de faţă pierderi permanente de 30% din producţie. Pentru a remedia şi acestă situaţie conducerea CET Arad a afirmat că are un program în derulare prin car ese doreşte  reducerea acestora.  În ceea ce priveşte preţul  gigacaloriei, amintim că de la 1 iulie au avut loc majorări, astfel că populaţia va plăti în loc de 160 lei  pe gigacalorie o sumă de 176 lei pe gigacalorie. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro