Stire

Infracţionalitatea, ?n creştere la frontieră

30.07.2008 ⋅ 0 comentarii

La câteva zile după ce s-a sărbătorit în întreaga ţară Ziua Poliţiei de Frontieră Română, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a întocmit un bilanţ în urma evaluării activităţilor de la începutul anului şi până în prezent.

Numărul infracţiunilor depistate la punctele de trecere a frontierei s-a dublat anul acesta. O perioadă de foc pentru lucrătorii IPJ Arad, care au reuşit să constate un număr de 511 de fapte de natură infracţională, faţă de 355 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată au fost depistate 372 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosind documente false şi 53 de persoane urmărite general, faţă de 33 în anul 2007.

Pentru efortul depus în prima parte a anului, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră, au fost recompensaţi 7 ofiţeri, 11 agenţi iar opt dintre lucrători au fost avansaţi în grad pentru merite excepţionale în activitatea profesională.

Surse din cadrul I.J.P.F. Arad menţionează faptul că în această perioadă nu s-a înregistrat nici o plângere depusă la adresa personalului, dovadă că a crescut calitatea serviciilor prestate de lucrătorii Poliţiei de Frontieră.

Deşi în urma evaluării activitatea poliţiştilor de frontieră s-a considerat un succes, 4 dintre ei au fost sancţionaţi  pentru abateri săvârşite în timpul serviciului, astfel că 1 ofiţer s-a ales cu diminuarea drepturilor salariale iar 3 agenţi cu două mustrări scrise şi o diminuare a drepturilor salariale.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: A. Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro