Stire

Pe traseul UTA - Podgoria - Se desfiinţează chioşcurile de ziare

30.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Toate chioşcurile de pe traseul UTA – Podgoria din municipiu vor fi desfiinţate. Primăria a emis, zilele acestea, somaţii proprietarilor pentru ridicarea lor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad ne-a informat că pe această rută există aproximativ 9 chioşcuri de ziare şi încă unul în care se comercializează cafea şi ţigări. Proprietarii acestora sunt disperaţi că nu vor mai avea unde să îşi vândă marfa.

Proprietarii se tem că vor fi ruinaţi

Cum era de aşteptat, proprietarii acestora s-au arătat foarte afectaţi de această hotărâre a Primăriei, spunând că prin această decizie, micile afaceri le vor fi ruinate. „Ce o să facem, unde o să vindem ziarele. Am vrut să închiriez un spaţiu pentru a-mi desfăşura activitatea în continuare, însă chiriile sunt foarte mari în spaţiile din blocuri. 1.800 de euro mi s-a cerut mie pentru un spaţiu mic pe care am dorit să-l închiriez. Nu îmi permit, pentru că nu câştig atâta pe lună. Ce să fac să am aceşti bani, să mă apuc de vândut droguri?! Şi apoi am înţeles că după ridicarea chioşcurilor nu se vor mai putea amplasa altele, iar ziarele se vor vinde doar în supermarket-uri. Cine se va duce până la supermarket să cumpere un ziar?...”, a spus, vizibil necăjită, proprietara unui chioşc de ziare, care a ţinut să nu-i dezvăluim identitatea.

Ridicarea chioşcurilor face parte din programul BERD

Reprezentanţii Primăriei spun că ridicarea chioşcurilor de ziare face parte din proiectul BERD. „În cadrul lucrărilor este inclusă şi repararea trotuarelor, astfel că nu avem ce să facem, chioşcurile trebuie ridicate. Propritarii au primit somaţii ca, în 30 de zile să îşi ridice chioşcurile. În cazul în care nu vor face acest lucru, vom fi obligaţi să recurgem noi la ridicarea acestora, prin serviciul edilitar al Primăriei. Şi acest lucru se va face pe cheltuiala proprietarilor”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de Cuvânt al Primăriei Arad.

Corina Drăghici ne-a spus că lucrările la proiectul BERD se vor finaliza în primele luni ale anului viitor. Nu se ştie însă dacă atunci chioşcurile vor putea fi amplasate din nou la locurile lor pe trotuare. „După finalizarea lucrărilor se va discuta într-o şedinţă de consiliu despre amplasarea chioşcurilor de presă. Nu ştim însă dacă vor fi alese aceleaşi locaţii. Oricum, modul în care se vor atribui acestea va fi probabil prin licitaţie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Denumit până nu demult, primarul „demolator”, Gheorghe Falcă pare să nu dorească să renunţe prea uşor la această „titulatură”, conferită de acţiunile de ridicare a garajelor, de demolare a stadionului CFR, a tonetelor din zona Gării şi lista ar putea continua. Şi pentru a se asigura parcă de trăinicia renumelui câştigat în mandatul trecut, de această dată trece la represalii asupra presei, îngreunând accesul populaţiei la informaţie, prin dărâmarea spaţiilor de difuzare a ziarelor. Desigur, asta dacă nu ne referim la clienţii supermarketurilor, singurele locaţii sigure de desfacere a publicaţiilor.

 

Chioşcurile de ziare – pe cale de dispariţie

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro