Stire

AradID are trei propuneri pentru Zilele Aradului

31.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Ca răspuns la invitaţia Primăriei de a face propuneri pentru Zilele Aradului, Asociaţia AradID a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, trei proiecte. Acestea pot fi prinse în calendarul de manifestări ale zilelor oraşului, ce vor fi serbate în perioada 18 - 24 august.

Una din manifestări ar fi dezvelirea sau punerea pietrei de temelie a unui mic monument care să marcheze locul şi faptul că primul meci oficial de fotbal din România s-a jucat în Arad, la 15 august 1899, pe actuala locaţie a magazinului Kaufland (fostul Stadion Astra). În fapt, pe locaţia menţionată, la începutul secolului XIX, s-a aflat o adevărată bază sportivă cu teren de fotbal, pistă de atletism, terenuri de tenis şi tribună.

De asemenea, AradID consideră că Râul Mureş este unul dintre principalele elemente ce definesc geografia fizică şi spirituală a Aradului, element de multe ori neglijat. De aceea, AradID propune Primăriei ca o zi anume să fie declarată în mod oficial „Ziua Mureşului” şi să fie dedicată rolului şi importanţei pe care a avut-o, o are şi trebuie să o aibă râul pentru Arad şi pentru locuitorii săi.

A treia sugestie se referă la organizarea unui concurs de gastronomie. În cadrul său bucătarii restaurantelor din Arad sunt invitaţi să creeze o reţetă proprie oraşului, reţetă care să fie premiată drept „Reţeta arădeană a anului 2008 / 2009”.

AradID i-a avut ieri ca invitaţi pe Ovidiu Pârv, de la Parcul Naţional Lunca Mureşului, pe Sebastian Bulumac, preşedintele Asociaţiei Suporter Club UTA şi pe Aieli, bucătar şef al Restaurantului Retro.

Toate cele trei propuneri au fost depuse la primărie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro