Stire

Consilierii judeţeni au hotăr?t - Se scumpeşte apa

31.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Şedinţa extraordinară de ieri a aleşilor judeţului a fost scurtă şi succintă. Cele cinci proiecte supuse la vot au trecut prin            consiliu fără nici cea mai mică problemă.

Preţuri mai mari

Unul dintre subiectele arzătoare, bineînţeles pentru buzunarele arădenilor, a fost majorarea preţurilor la apa potabilă. Proiectul a fost votat în unanimitate. Astfel că tariful pentru apa potabilă în Municipiul Arad şi localităţile din judeţ unde SC Compania de apă Arad este operator, cu excepţia localităţilor Lipova, Nădlac, Pecica, Sântana, Curtici şi Pâncota, va fi de 2,49 lei pentru populaţie, şi 2,09 lei pentru restul utilizatorilor, faţă de 2,44 lei pentru populaţie şi 2,05 pentru restul utilizatorilor, cât era perceput până acum.

Tarifele pentru canalizare, epurare mecanică şi biologică în Municipiul Arad, exclusiv zona industrială Vest din municipiul Arad şi localitatea Moneasa, pentru populaţie sunt de 2,19 lei, iar pentru restul utilizatorilor, 1,84 lei, faţă de 2,14  lei, respectiv 1,80 lei, preţurile actuale.

La apa industrială pentru restul utilizatorilor (societăţi comerciale instituţii etc., în afară de populaţie), preţurile vor fi de 1,86 lei faţă de 1,82 lei în prezent.

Bani pentru Centrul Şcolar

Un alt punct de pe ordinea de zi s-a referit la rectificarea bugetului de cheltuieli şi venituri evidenţiate în afara bugetului local pe 2008. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a precizat că acest proiect a fost întocmit pentru alocarea unei sume prin care să se asigure o clădire funcţională Centrului Şcolar Arad. Conducerea Centrul Scolar Arad a solicitat suplimentarea sumei alocate iniţial pentru reabilitarea imobilului de pe strada Ghica Voda nr. 4-10, internat şi cantină, cu suma de 844 mii lei. CJA a mai alocat pentru acest obiectiv 506 mii lei, însă pentru că aceşti bani au fost insuficienţi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii, pentru investiţii se vor mai aloca încă 100 mii lei, bani care vor fi folosiţi pentru dotarea cantinei şi spălătoriei cu: plită pe gaz pentru bucătărie, hotă, roboţi industriali, fripteuză, maşină de spălat vase, uscător de rufe electric,etc.

Toate proiectele au fost adoptate

Alte trei proiecte care au trecut la vot au fost avizarea documentaţiei de urbanism a localităţii Sintea Mare (prin acest proiect se propune dezvoltarea echipării edilitare a comunei); aprobarea participării judeţului Arad la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – ADIVEST (scopul Asociaţiei este de a îmbunătăţi capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul fiecărui judeţ, din Regiunea Vest şi propunerea de mandatare a reprezentanţilor în A.G.A. la S.C. Compania de Apă Arad S.A. de a vota unele modificări ce vizează capitalul social, structura acţionariatului şi membrii în consiliul de administraţie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro