Stire

Aradul colaborează cu zonele metropolitane din ţară

01.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, se află zilele acestea la Braşov, unde participă la o serie de discuţii legate de examinarea potenţialului de cooperare între zonele metropolitane din România şi simularea asocierii urban –rural, în vederea configurării reţelei de poli majori de dezvoltare la nivel naţional.

Întâlnirea, cu tema „Parteneriat metropolitan naţional pentru dezvoltare policentrică şi consolidarea competitivităţii României”, este organizată de Asociaţia Metropolitană Braşov, Zona Metropolitană Oradea, Zona Metropolitană Iaşi, Zona Metropolitană Constanţa  şi Sistemul Urban Baia Mare, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Rezultatul aşteptat este iniţierea procesului de configurare a structurii dezvoltării policentrice a României prin constituirea Asociaţiei Naţionale a Zonelor Metropolitane din România, asociaţie capabilă să acţioneze ca partener naţional de dialog pentru dezvoltarea teritorială competitivă şi coerentă, prin implicarea în proiecte strategice de anvergură teritorială şi cu impact multisectorial.

„Printre cele mai importante prezentări a fost cea a directorului general Gabriel Friptu, din cadrul Autorităţii de Management a Programului Operaţional General. Acesta s-a referit la finanţarea polilor de creştere, respectiv proiectele care pot fi finanţate prin POR cu beneficiari cum ar fi Municipiul Arad şi oraşele cu peste 10.000 de locuitori din judeţul nostru, prin Axa 1 POR ”, a precizat Iosif Matula.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: N.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro