Stire

?n cazul crimei de la Şiria, Dosarul se judecă din nou la Arad

01.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Dosarul crimei din Şiria, petrecută în anul 2005, despre care v-am relatat în câteva numere ale cotidianului nostru, a fost trimis pentru rejudecată înapoi la Arad. Deşi iniţial cazul a fost judecat la Arad, apoi la Curtea de Apel Timişoara, iar în ultima  perioadă dosarul a stat pe masa Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie Bucureşti acum dosarul va fi judecat din nou la Arad. Dacă va fi sau nu descoperit vinovatul monstruoasei crime, rămâne de văzut.

Caz foarte des asociat cu povestea Elodiei, crima s-a petrecut acum aproape 3 ani de zile, în  noaptea de 16/17 august 2005. O mamă a fost ucisă în bătaie în propriul cămin şi sub privirile neputincioase ale unicului său copil, Alin, pe-atunci în vârstă de doar şapte anişori. De atunci şi până în prezent, autorul se pare că reuşeşte să scape ca prin urechile acului.

Principalul suspect, Gheoghe Mâţu, concubinul victimei, susţine că acesta nu şi-a omorât consoarta. Ciudat este faptul că Alin, care declarase la început că a văzut cum tatăl său a lovit-o pe mama sa iar apoi a lăsat-o să zacă într-o baltă de sânge, şi-a schimbat ulterior declaraţia, chiar de mai multe ori, fapt ce i-a indus în eroare pe anchetatori. Deşi găsit vinovat de Tribunalul Arad, bărbatul nu a putut fi ţinut închis decât un an şi jumătate, din lipsă de probe.

 „Nu ştiu ce să cred. Nu înţeleg de ce pentru că nu mi s-a spus nimic. M-a anunţat doar avocatul că o să fie rejudecat cazul la Arad, dar deocamdată se întocmeşte dosarul.  O să îmi iau alt avocat şi o să merg mai departe că nu am ce să fac”, a declarat Gheoghe Mâţu, presupusul ucigaş, dezamăgit că dosarul va fi retrimis înapoi la Arad, tocmai aici unde, a fost găsit vinovat prima oară.

Data pentru proces nu a fost încă stabilită, însă se pare că abia prin luna septembrie, perioadă când şi Tribunalul Arad va reîncepe munca, deocamdată fiind în vacanţă judecătorească.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro