Stire

Pe Ştrandul Neptun - Liber la topless

01.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Cei mai bucuroşi de inaugurarea bazinelor de înot de pe ştrand sunt bărbaţii... nu pentru că sunt firi mai sportive şi le place sportul de apă, ci pentru că, la stânga, dreapta, peste tot se postează domniţe dezgolite, care doresc să aibă un bronz uniform, indiferent de câtă goliciune implică acest lucru.

Curentul topless, care e în floare în rândul arădencelor de toate vârstele şi mărimi ale frumuseţii feminine, naşte adevărate scandaluri între cele care se mândresc cu corpul lor, şi cele trecute de a doua tinereţe, pensionarele care îşi petrec zilele la umbra unui copac pe ştrand.

Maria Ş, 63 de ani, ne declară nemulţumită: „Am venit cu soţul puţin pe ştrand, să mai ieşim şi noi din apartament, şi aici mi-a fost dat să văd puştoaice de 15 ani aproape goale, cu şnur în fund şi sânii pe afară. Este inadmisibil. Mă întreb dacă părinţii lor ştiu că ele stau aşa în lume. Eu aş vrea ca să fie amendate.”

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca doamnele aflate la pensie să le apostrofeze în public pe cele care se expun la soare puţin mai evident decât cei din jur. Iar apostrofarea a trecut la jigniri şi chiar ameninţări cu sancţionarea pentru expunere indecentă în public.

Deşi părerile sunt împărţite, unii considerând indecent acest mod de a face plajă, iar alţii fiind de părere că este treaba fiecăruia cum se etalează în public, legea stă de partea adeptelor topless-ului. Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad, declară: „Nu există nici o interdicţie în ceea ce priveşte acest tip de expunere la plajă, este treaba fiecăruia cum alege să facă plajă. Şi este interzis ca un jandarm să oblige o persoană să se acopere dacă aceasta are intenţia de a face plajă fără sutien. Noi nu putem interveni dacă o doamnă mai în vârstă este deranjată de vecina de şezlong, iar doamnele şi domnişoarele care doresc să facă plajă topless nu riscă nici o amendă contravenţională.”

Până la noi reglementări, pe Ştrandul Neptun este liber la plajă fără sutien.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro