Stire

Pentru permisul auto - ?Sala?, susţinută pe calculator

01.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Examenul scris sau „sala”, cum mai este denumit,   pentru obţinerea permisului de conducere auto va fi din această lună înlocuit cu un sistem pe computer cu  monitor tip touch-screen.

Se pare că din această lună, cei care sunt programaţi să susţină examenul auto se pot pregăti de o surpriză. Plăcută sau nu, în sala de examen, vor exista în loc de foi, monitoare, iar pe fiecare  monitor „tronează” o minusculă cameră  video care este menită să urmărească fiecare mişcare a candidatului dar şi a supraveghetorului. Astfel, motivaţia pentru care s-a hotărât introducerea unui astfel de sistem, ar fi nu numai faptul că „este la modă” , ci chiar mai mult de atât, se doreşte a înlătura orice dubii cu privire la modul cum sunt trecuţi anumiţi candidaţi.

„Dacă se va introduce noul sistem, ar trebui măcar pentru început să fie folosit în paralel cu vechea metodă. Aşa este normal. Cel puţin o perioadă, până se mai obişnuişte omul. Ce e ciudat este faptul că întrebările sunt secrete şi conform legii ar trebui să fie desecretizate şi puse la îndemâna oricărui candidat care doreşte să simuleze acest examen”, declară jurist, prof. Floretin- Livius Vârtaci-Aconi.

Surse neoficiale din cadrul Poliţiei susţin că încă nu se ştie sigur când va fi pus acest sistem în aplicare şi dacă în momentul introducerii lui, vechea metodă va fi eliminată definitiv. Deocamdată se aşteaptă primirea intrucţiunilor de folosire şi alte indicaţii, asta înainte ca cei care candidează pentru obţinerea permisului auto să testeze pentru prima oară sistemul „touch-screen”.

Dealtfel, alţii sunt de părere că, cu siguranţă acest monitor va crea o stare de disconfort pentru că va fi o nouătate pentru toată lumea,  nu numai pentru cei tineri, ci mai ales pentru adulţi, care cu siguranţă vor avea emoţii mult mai mari când vor fi supuşi unei astfel de examinări.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: A. Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro