Stire

Primarul promite, difuzorii de presă răm?n sceptici

01.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Primarul Gheorghe Falcă s-a implicat, ieri, din nou în problema chioşcurilor de difuzare a presei. După ce, în afara Rodipet, celelalte firme de difuzare a presei    afectate de dispoziţia primită din partea Primăriei, de a dezafecta mai multe chioşcuri, au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai mass-media din Arad şi corespondenţi ai presei centrale, căutând soluţii pentru salvarea chioşcurilor, pe neaşteptate, în sala în care avea loc întâlnirea şi-a făcut apariţia chiar Gheorghe Falcă.

Vizibil iritat că, la doar o zi după ce semnase protocoale cu firmele prin care se specifica că în zona Vlaicu, la înţelegere cu reprezentanţii Primăriei, chioşcurile de pe trotuare pot fi mutate pe spaţiul verde sau în alte amplasamente temporare până la finalizarea lucrărilor, primarul a ţinut să explice încă o dată dedesubturile problemei. Edilul şef a spus că în cazul contractului BERD, pe toată durata efectuării lucrărilor, constructorul preia în administrare întreaga zonă în care se construieşte, inclusiv trotuarele. Constructorul ar fi cerut eliberarea spaţiului ocupat de chioşcurile de ziare iar Primăria, la somaţia acestuia, a emis adresele către firmele respective. „Greşeala noastră a fost, poate, că am emis doar acele adrese fără a chema oamenii să le explicăm despre ce este vorba”, a spus Falcă. După o serie de contre cu reprezentanţii difuzorilor de presă şi unii ziarişti, Gheorghe Falcă a prezentat o posibilă soluţie pe termen lung a problemei. Primarul a scos la lumină un document mai vechi, un proiect de hotărâre din anul 2004 a consiliului local, despre amplasarea chioşcurilor de difuzare a presei în Arad, care a fost urmarea unor dezbateri publice şi care a fost, la vremea respectivă, supus la transparenţă. Deşi difuzorii prezenţi la întâlnire au spus că nu au ştiut de documentul respectiv şi nici nu au fost convocaţi la dezbaterea publică amintită de primar, totuşi ei au acceptat în principiu să ia parte, miercurea viitoare, la o nouă dezbatere publică unde să vină fiecare cu propuneri de amplasamente de chioşcuri, care vor fi incluse în viitoarea hotărâre de consiliu local, după cum a promis primarul.

Întâlnirea s-a terminat fără ca difuzorii de presă şi reprezentanţii mass-media să aibă convingerea că Primăria nu va proceda din nou ca în celebrele cazuri Fortuna şi, mai ales, „Boul Roşu”, unde chioşcurile dezafectate temporar au dispărut definitiv. Dar au decis să acorde o nouă şansă primarului şi să participe la dezbaterea de miercuri.

În urma acestei noi discuţii directe între părţi, ne menţinem şi noi rezervele, deoarece, din păcate, există precedente destule în Arad când una s-a promis la asemenea dezbateri şi cu totul altceva a ieşit în final. Mai ales că „Glasul Aradului”, nou apărut pe piaţa presei arădene, este extrem de interesat ca problema difuzării presei în Arad să nu fie gâtuită prin măsuri administrative arbitrare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro