Stire

Deşi amenzi se aplică, Rovinietele lipsesc din benzinăriile arădene

04.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Mulţi şoferi şi-au petrecut acest week-end cu frica în sân. Frica de o eventuală amendă. Este vorba de cei care au plecat la drum, pentru că timbrul care atestă  taxa de drum nu a fost de găsit în nici una dintre benzinăriile din municipiul nostru.

Deşi în intervalul 21-31 iulie a fost luată o măsură de suspendare a amenzii în cazul în care erau prinşi fără roviniete, de la 1 august ar fi trebuit ca acestea să fie deja distribuite în benzinării, având în vedere că în week-end oficiile poştale nu funcţionează.

Astfel, şoferii arădeni care doreau să iasă ieri din municipiu, au fost nevoiţi să umble din benzinărie în benzinărie pentru a cumpăra o rovinietă, autocolantele fiind de negăsit. Deşi nu au avut de unde să le achiziţioneze, posesorii de autovehicule prinşi fără „abţibild” vor plăti amenzi usturătoare. „Trebuia să primim vineri, dar nimeni nu ne-a spus nimc. Săptămâna viitoare poate, dar nu ştim sigur când, mai ales că le primim prin poştă”, spune un angajat al unei benzinării din Arad.

Reprezentanţii staţiilor peco spun că ultimele autocolante au fost vândute încă de săptămâna trecută, pentru că cererea a fost foarte mare, urmând ca rovinietele noi să le ia locul.

Chiar dacă pe moment nu sunt de găsit, autocolantele care se lipesc pe parbriz şi ne permit să ne deplasăm cu maşina, legal, în afara oraşului, s-au vândut într-un număr record. Încasările din 2008  le depăşesc pe cele de anul trecut. Noile roviniete cu valabilitate de 1, 7 sau 30 de zile, costă între 4 şi 1.200 de euro. Astfel, rovinieta de o zi este portocalie şi costă între 4 şi 11 euro. Nu este valabilă însă pentru autoturisme şi nici pentru vehiculele de transport de până la 3,5 tone. Posesorii acestor maşini pot cumpăra roviniete mov, valabile o săptămână, cu preţuri între 6 şi 55 de euro. Cele cu o valabilitate de o lună sunt verzi şi costă între 7 euro pentru autoturisme şi 143 de euro pentru vehiculele de mare tonaj. Rovinietele albastre, pentru un an, sunt cele mai scumpe: 28 de euro pentru maşinile mici şi 1.200 de euro pentru autocamioane.

În acest sens, şoferii care pleacă în concediu, sau vor să se deplaseze în afara Aradului, trebuie să mai aştepte câteva zile, sau să rişte o amendă care-i va scoate din buzunar între 500 şi 9.000 de lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro