Stire

Şocant: O asistentă medicală - Şi-a abandonat copilul ?n canal

04.08.2008 ⋅ 0 comentarii

La doar câteva ore după naştere, tocmai cea care  i-a dat viaţă, l-a aruncat într-un canal din curtea unei case unde nu locuieşte nimeni. Micuţul se pare că a avut zile, pentru că a fost găsit la timp de câţiva localnici care erau întâmplător prin zonă.

Trista poveste s-a întâmplat în apropiere de Arad, în localitatea Şiria, unde mama, în vârstă de 31 de ani, a decis cu nepăsare să îşi aducă copilul pe lume singură şi neasistată de cadru medical. Deşi perfect sănătos, voinicul care cântarea 4 kilograme, a fost învelit de către mamă într-o cârpă şi băgat într-o sacoşă. Dorind cu disperare să scape de el, ca şi de un obiect nefolositor, aceasta l-a aruncat într-un canal din curtea unor vecini, despre care se ştia că sunt plecaţi în străinătate de ani de zile.

Se pare însă că mama nu şi-a putut atinge scopul, pentru că la doar câteva ore de la abandonarea lui, câţiva localnici au venit în curte să adune iarbă. Auzind plânsetele copilului l-au scos imediat din canal şi au sesizat imediat autorităţile. Copilul a fost transportat de urgenţă la spital, unde medicii au constat că deşi hipotermic, bebeluşul pare să fie în afara oricărui pericol.

Mama a declarat anchetatorilor că nu a dorit ca acesta să moară, însă nu ştia cum să scape de el, deoarece mai are acasă încă trei copii, iar soţul ei nu ştia de sarcină şi nu mai dorea să îl împovăreze şi cu aceasta.

Deşi nedovedit încă, din surse neoficiale am aflat că  mama micuţului, este asistentă medicală, tocmai la Spitalul Matern din Arad, fapt care pune multe semne de întrebare legate de decizia acesteia, de a-şi abandona şi pune în pericol viaţa propriului copil. Cei din cadrul spitalului nu au dorit să comenteze deloc acest lucru, susţinând că nu se ştie cine este mama copilului.

„Nu ştiu să vă spun nimic despre acest lucru. Şi eu am aflat de la televizor despre cele întâmplate cu asistenta”, a declarat dr. Adrian Popa, managerul Spitalului Matern. Acesta se pare că a ezitat să confirme identitatea mamei, identic procedând şi directorul medical al spitalului, dr. Bujorel Cornea, care a declarat: „Nu ştim cine este mama copilului. Când a fost adus copilul aici, nu se ştia acest lucru. Bebeluşul este în afara oricărui pericol, perfect sănătos iar deocamdată va rămâne internat pâ-nă se vor finaliza cercetările şi autorităţile abilitate vor decide soarta lui”.

Cercetările legate de acest caz care a zguduit întreaga comunitate din Şiria, şi nu numai, continuă, iar dacă va fi găsită vinovată, mama micuţului va fi acuzată de tentativă de omor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro