Stire

Dosare ANL, la Primăria Arad - Speranţe pentru un acoperiş deasupra capului

04.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Sute de tineri şi-au depus anul acesta cereri pentru a obţine o locuinţă ANL. Pentru aceştia, Primăria Arad are în construcţie patru blocuri de locuinţe cu 128 de apartamente în total, în Cartierul Micălaca, zona Selgros. Mai mult decât atât, încă un proiect pentru astfel de blocuri de locuinţe se află în studiu de fezabilitate.

Proiect nou pentru blocuri de locuinţe

Ridicarea apartamentelor ANL din zona Selgros a început în luna septembrie a anului trecut. Termenul de finalizare specificat în proiect este de doi ani. Fondurile pentru ridicarea blocurilor au fost alocate de Autoritatea Naţională pentru Locuinţe, Primăria Arad angajându-se doar să pună la dispoziţie terenul şi utilităţile. O veste bună pentru tinerii care au nevoie de locuinţe este faptul că Primăria a realizat un alt proiect pentru ridicarea a încă patru blocuri de locuinţe, identice cu cele care se află acum în construcţie. „Proiectul  se află în faza de studiu de fezabilitate. După finalizare, urmează să fie trimis la ANL spre aprobare. Şi acestea vor avea tot 128 de apartamente, cu câte una şi două camere”, ne-a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Cererile trebuie depuse în „sesiune”

Corina Drăghici ne-a mai informat că la Primăria Arad există sute de cereri din partea tinerilor care doresc să primească o locuinţă. Cu toate acestea însă, sesiunea de depunere a cererilor se va deschide abia în momentul în care construcţia primelor patru blocuri va fi finalizată. „Tinerii care deja au dosare la noi ar trebui să depună altele noi când se va deschide sesiunea, pentru că, într-un an, situaţia li se poate schimba, în sensul că poate unii se căsătoresc, la alţii apare un copil, se pot produce multe schimbări prin care ar putea obţine mai multe puncte. De aceea, ar fi bine ca doar în momentul în care se va anunţa că blocurile au fost finalizate să îşi depună cereri”, a punctat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Cine are prioritate?

Ultimele apartamente ANL, în număr de 48, au fost atribuite în anul 2006. Pe atunci, aproximativ 700 de tineri arădeni şi-au depus dosare pentru a obţine o locuinţă. Solicitanţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care, cea mai importantă, să nu deţină pe numele lor nici o locuinţă. Cei care au prioritate sunt tinerii proveniţi de la casele de copii, tinerii din familii numeroase, cei care locuiesc în chirie. Corina Drăghici ne-a mai informat că punctajul se obţine şi în funcţie de: studii, starea civilă, numărul de copii, vechimea dosarului depus la primărie. Mai au întâietate şi solicitanţii care suferă de o boală cronică.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro