Stire

Lacul de la Pădurice, - Un salt din lac ?n puţ

08.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Problema lacului de la Pădurice, întoarsă şi pe faţă şi pe spate, pare să nu mai afecteze pe nimeni. Arădenii s-au obişnuit deja cu imaginea deplorabilă a lacului, mai ales că, deşi lunar are loc curăţarea lui, zeci de pet-uri, pungi şi mucuri de ţigară se întorc la fel de repede, deoarece pentru arădeni e mai uşor să arunci pe jos, sau în cazul nostru, în lac, decât să facă o scurtă plimbare până la primul coş de gunoi.

Totodată, unii concetăţeni de-ai noştri au impresia că orice „ochi de apă” e un bun loc de pescuit. Zilele trecute de exemplu, la primele ore ale dimineţii, patru pescari amatori şi-au făcut apariţia pe malul lacului. Fără prea multe reţineri, au şi trecut la treabă, deşi pescuitul este interzis, fiind un lac de agrement. Problema stă în schimb atât în calitatea apei din lac, cât şi a peştilor care-l populează, lucru de care protagoniştii noştri nu aveau habar. „E cam mizerie pe aici, dar sunt locuri mult mai murdare în care mulţi pescuiesc”, ne-a spus unul dintre pescari. Pentru a afla ce verificări s-au făcut pentru a afla calitatea apei, am contactat-o pe purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Corina Drăghici, care a menţionat faptul că „nu s-au făcut nici un fel de analize asupra calităţii apei, pentru că nu s-a pus niciodată problema pescuitului în zonă, lacul fiind de agrement, în nici un caz pentru pescuit. A fost aprobat un studiu de fezabilitate pentru reamenajarea şi curăţirea atât a lacului, cât şi a întregului parc de la Pădurice. Există un program pentru aşa ceva şi urmează să se aloce fondurile necesare pentru începerea reamenajării”.

Misterioasa „gazdă” de pe lac

De câteva zile, arădenii care trec prin zona lacului cu pricina pot admira o raţă sălbatică, venită probabil pentru că mediul este propice pentru dezvoltarea platonului vegetal cât şi a fitoplatonului. Arădenii care frecventează zona, şi care au observat apariţia noii „gazde” îşi mai fac timp şi îi mai dau de mâncare, conform spuselor lui Tiberiu Trif. „Eu vin aici în parc în fiecare zi, mai ales că e cald în casă, şi am observat acum trei zile că e ceva în apă. Iar când m-am uitat mai bine, am văzut că e        într-adevăr o raţă sălbatică. Ar fi frumos dacă ar fi mai multe, în aşa fel poate ar mai schimba imaginea lacului care şi aşa e cum e”, a mai spus arădeanul.

Unii trecători au fost surprinşi având în vedere că singura sursă de apă, Mureşul, e la o distanţă considerabilă de lac.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro