Stire

Traficanţi salvaţi prin vicii... de procedură

21.08.2008 ⋅ 0 comentarii

O reţea de trafic şi consum de droguri a fost anihilată la Oradea, capii acesteia fiind arădeni.  Aceştia făceau parte dintr-un grup de 14 români şi un italian cu vârste cuprinse între 19-35 ani, domiciliaţi în Oradea şi Arad.

Doi dintre membrii grupului, Liviu Teglaş şi Rusalin Savu, cunoscut după numele „Meca”, ambii arădeni,  au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, aceştia fiind liderii grupării pe care o aprovizionau cu droguri ce proveneau din Portugalia. Ceilalţi membri ai grupării organizate, aveau sarcini bine definite, de a-i sprijini pe cei doi lideri în sarcina lor asigurând ajungerea produselor pe „piaţă” şi punându-şi locuinţele la dispoziţia celor care se drogau. Din datele deţinute de reprezentanţii DIICOT Oradea, aceştia, fiind şi consumatori de droguri, le furnizau şi potenţialilor clienţi, pe terase din Oradea şi Arad.

În timpul derulării anchetei, s-au capturat peste 4,2 kg de haşiş provenit din Portugalia, de cea mai bună calitate şi pastile de ecstasy, în valoare de peste 150.000 euro.

Deşi cei doi capi ai reţelei au fost în mâinile autorităţilor, ei  au fost eliberaţi din arest pe fondul unui viciu de procedură şi sunt cercetaţi în stare de libertate, singura măsură luată împotriva lor fiind  aceea de a nu părăsi ţara.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării organizate riscă pedepse cuprinse între trei şi 25 de ani de închisoare.

Poliţiştii BCCO Oradea – Compartimentul Antidrog împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au definitivat cercetările şi au sesizat prin rechizitoriu, Tribunalul Bihor cu privire la activitatea infracţională a unui grup organizat ai cărui membri sunt acuzaţi că au savârşit infracţiunile de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc, punerea la dispoziţie cu ştiinţă a locuinţei în vederea consumului, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.143/2000, modificată şi completată.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro