Stire

La bine şi la rău - Jumătate de veac ?mpreună

21.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Puţin trecut peste ora 20:00. Parcul Mihai Eminescu a fost dominat, ieri,printre picturi expuse şi instrumente muzicale, de persoanele de vârsta a treia. Aşezaţi la locurile lor, pe scaunele special rezervate, vârstnicii aşteptau cu nerăbdare ca evenimentul mult aşteptat să înceapă. Este vorba despre decernarea „Diplomelor de aur”, din cadrul Zilelor Aradului.

Apariţia amfitrionului a fost în forţă. Zoltan Lovas a urat un bun venit tuturor, după care şi-a cerut scuze de sperietura creată în rândul bătrânilor (decibelii au fost cam puternici, mai ales pentru primele rânduri).

Cu atenţia sporită către scenă, cele 130 de perechi care au împlinit 50 de ani de căsnicie au ascultat (sau poate şi-au amintit) cu mare plăcere Valsul Imperial, cu care s-a deschis seara festivă.

Emoţionaţi până la lacrimi, cu glasurile tremurânde, vârstinicii, în majoritate trecuţi de 70 de ani, au povestit amintiri de la începutul drumul parcurs împreună şi etapele grele prin care au trecut. Multe motive a stat în calea fericiirii multora, cum ar fi războiul, vremurile grele, sărăcia, însă iubirea şi dorinţa de a trăi împreună au învins orice necaz, orice durere, pentru că în formula de doi, totul pare mai uşor... chiar şi bătrâneţea.

Cel mai emoţionant li s-a părut sărbătoriţilor momentul în care atât primarul municipiului Arad cât şi cei doi viceprimari au păşit pe scenă, pentru a le adresa un gând special lor. „Suntem aici pentru a le oferi o diplomă celor care sunt un exemplu pentru noi. De 50 de ani, au împărţit totul împreună iar azi le sărbătorim nunta de aur. Au parcurs un lung drum împreună şi pentru acest lucru, merită respectul nostru. Pentru unii, o diplomă şi recunoştinţa noastră nu înseamnă mai nimic. Însă celor care sărbătoresc jumătate de secol împreună şi chiar mai mult de atât, noi le oferim cu dragă inimă diploma pe care o merită, doamnelor un buchet de flori şi respectul nostru tuturor”, a susţinut Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Împreună cu consilierii judeţeni şi locali, primarul Aradului şi cei doi viceprimari au intrat în mulţime, împărţind cadouri şi flori doamnelor, profund impresionate de moment.

După „momentul serii”, sărbătoriţii dar şi cei prezenţi la eveniment, au avut onoarea de a asculta concertul Orchestrrei Filarmonicii din Arad, pe notele valsurilor lui Strauss.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro