Stire

Fetiţa de 13 ani operată de tumoarea uriaşă, A ajuns, ?n cele din urmă, acasă

21.08.2008 ⋅ 0 comentarii

După multe amânări, fetiţa de 13 ani operată de tumora de cinci kilograme descoperită la ea în abdomen a ajuns ieri acasă.

Slăbită de la nenumăratele tratamente medicale la care a fost supusă, fetiţa ne-a cerut sprijinul pentru a o ajuta să fie transportată peste două săptămâni în control la Cluj, fără să plătească transportul dus-întors. Fetiţa este orfană de mamă, iar tatăl reuşeşte să o crescă din puţinii bani pe care îi câştigă din munca ocazională.

Pentru a putea fi transportată la cluj în vederea supunerii la o intervenţie chirurgicală, fetei i-a fost asigurat transportul gratuit de către conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, însă la următoarea deplasare ce va avea loc peste două săptămâni, spitalul nu mai poate trimite o ambulanţă din cauza faptului că fetiţa nu mai este internată la ei.

Gheorghe Domşa, director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate ne-a declarat că există posibilitatea ca fetei să i se aloce o sumă de bani pentru transport, în cazul în care medicul ei curant recomandă că aceasta necesită transport medical. Dar, în eventualitatea că fata se reface şi starea de sănătate îi permite să se deplaseze cu alte mijloace, Casa de Asigurări de Sănătate nu poate face nimic.

Medicul chirurg care a operat-o pe fată se numeşte Dan Eniu, însă cazul fetei va fi preluat de către dr. Emilia Mihuţ, care o va consulta peste două săptămâni şi care poate formula recomandarea unui transport medical, de care fata are atâta nevoie.

Dacă medicii nu consideră că fata poate beneficia de transport gratuit, singura alternativă rămâne ca familia fetei să primească ajutor bănesc de la localnicii din Aluniş, care s-au arătat mai mult decât generoşi cu fata, în trecut.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro