Stire

Şoseaua care ucide - Cinci vieţi curmate şi patru familii distruse

22.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Accident teribil ieri dimineaţă pe DN69, între Şagu şi Vinga, unde toate cele cinci persoane aflate în autoutilitara implicată în accident şi-au pierdut viaţa.

Deşi la faţa locului au ajuns în scurt timp două ambulanţe, patru dintre ei au fost găsiţi deja fără suflare, doar un băiat a mai fost transportat de urgenţă la spital, unde după câteva ore, şi acesta a încetat lupta cu viaţa. Din cauza accidentului, circulaţia între Arad şi Timişoara a fost blocată mai bine de două ore, iar cozile formate au depăşit 20 de kilometri.

Tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 7.30, când şoseaua DN69 era supra-aglomerată, formându-se coloană de autovehicule. Un şofer grăbit, care se afla la volanul unei autoutilitare ce transporta ciment, neatent fiind, a prins viteză iar când a luat curba şi a văzut coloana de maşini din faţă, nu a avut timpul necesar de a se opri, intrând pe contrasens. Deşi se pare că acesta a mers mai mult de 60 de metri cu frâna, dorind să încetinească, a lovit frontal o Dacia Papuc, care circula regulamentar pe sensul opus.

În maşină se afla şoferul, în vârstă de 40 de ani, doi fraţi, unul de 41 de ani şi unul de 49, o persoană care nu a putut fi încă identificată şi fiul celui de 49 de ani, B. Adrian, în vârstă de doar 18 ani. Patru dintre cei cinci au fost scoşi morţi din maşină. Doar unul a fost găsit în viaţă, mai exact cel de 18 ani, care a fost transportat de urgenţă la spital. Medicii au fost de la început destul de rezervaţi privind şansele băiatului de supravieţuire, starea sa fiind foarte gravă.

„A ajuns în comă de gradul trei şi în stare foarte gravă. A fost trimis de urgenţă la Terapie Intensivă, unde,  deşi cei de-acolo au făcut tot ce se putea face, nu l-au mai putut salva, şi la doar câteva ore a decedat”, a declarat o asistentă din cadrul Unităţii Primire Urgenţe.

Şoferul care a provocat tragedia, O.P. , are doar 26 de ani şi este din Dudeştii Vechi, judeţul Timiş.

„Conducătorului auto, care a provocat accidentul, i se va întocmi dosar penal pentru ucidere din culpă şi totodată i s-a ridicat permisul de conducere în vederea anulării”, a declarat  Teodor Tudur, inspector în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Arad.

 

Din primele cercetări se pare că cele două victime care se aflau în faţă, purtau centurile de siguranţă, însă chiar şi cu acestea, impactul le-a fost fatal.

Deşi vinovat pentru moartea a cinci persoane, în urma cărora au rămas copii fără tată şi o femeie care şi-a pierdut atât fiul cât şi soţul, şoferul va fi cercetat în stare de libertate iar în maxim doi ani e posibil să intre din nou în posesia permisului de conducere.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro