Stire

La festivalul Cătlanelor - Peste 25 de echipe se bat ?n... tocăniţe

22.08.2008 ⋅ 0 comentarii

După şase zile de muzică, dans şi concursuri, arădenii vor avea parte de o duminică culinară de neuitat.  Iubitorii de tocăniţă, gulaş sau papricaş sunt aşteptaţi începând cu ora 10.00 pe Ştrandul Neptun, unde vor putea gusta din preparatele celor 27 de echipe care se vor întrece în reţete proprii.  Alături de concurenţii arădeni, vor veni să-şi arate priceperea bucătari din Ungaria şi Germania. „Concurenţii vor avea la dispoziţie mai multe tone de carne (porc, vită, pui şi vânat),  ceapă, cartofi, şi multe alte ingrediente. Bunătăţile vor fierbe în cătlane la foc mic, şi pentru aceasta se vor folosi 5 tone de lemne.  O atracţie deosebită va fi Super Cătlanul, un ceaun uriaş de 3.500 litri, adus la Arad de un echipaj din Ungaria, care va prepara Gulaş de Szeged dintr-o tonă de carne”, afirmă Corina Drăghici, purtător de cuvânt  Primăria Arad. 

În total se vor prepara 12.000 de porţii de gulaş, pe care arădenii şi turiştii vor putea să le deguste contra sumei de 3 lei/porţia. Încasările vor fi donate unei fundaţii de caritate care se ocupă de copii şi bătrâni în dificultate.  Echipa câştigătoare va fi desemnată de juriu şi de publicul prezent, după degustarea atentă a bunătăţilor din fiecare cătlan. De asemenea, cei prezenţi se vor putea delecta şi cu spectacole, demonstraţii sportive şi concursuri,  pe parcursul întregii zile de 24 august, iar de la ora 18.00,  va avea loc un concert, în care  vor urca pe scenă Aurel Tămaş, Oana Sârbu, Cristian Pomohaci, Teodor Ciucur.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro