Stire

De aseară - C?ntec, joc şi voie bună ?n toate cartierele

22.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Mii de arădeni au ieşit aseară din casă pentru a petrece în cartierul lor o seară de neuitat. Muzica bună, mirosul de mici şi berea rece i-au atras către zonele special amenajate din cartierele Micălaca, Vlaicu, Gai, Alfa şi Sânicolaul Mic.

Pentru ca şi cei mici să simtă că este sărbătoarea Aradului, special pentru ei s-au creat şi parcuri de distracţie. Petrecerea a început imediat după ora 19.00 şi  pentru unii a durat până dimineaţă. Atât oamenii de rând cât şi oficialităţile locale  au petrecut prin cântec şi joc. Spunem acest lucru deoarece la fiecare melodie mai vioaie s-a dansat. A fost o seară mult aşteptată de arădeni, mai ales că au fost prezenţi interpreţi de renume ai  muzicii populare, precum Ştefan Muntenaş, Laza Cnejevici, Nelu Zadic, Viorel Leric, Nicoleta Voica, Lucian Zadic, Nicu Novac, Luca Novac şi lista ar putea continua.

Dacă în ceea ce priveşte muzica nu a avut nimeni de comentat, cei prezenţi la concertul mult aşteptat s-au plâns de faptul că de fiecare dată când este câte un concert prin cartiere, agenţii economici care vin cu tarabele cu mici, bere şi suc au preţuri foarte mari. ,,Nu avem ce comenta, muzica este de bună calitate. Dar preţurile la bere şi mici sunt cam piperate. Omul cumpără pentru că de cele mai multe ori i se face poftă, dar nu mi se pare normal să dai pe un mic, care abia îl vezi, 2 lei şi pe o bere 3,5 lei. Ar trebui ca primarul să nu îi lase să vândă aşa de scump. La astfel de evenimente vine toată familia. Sunt pensionari care nu îşi permit. Ei ce fac? Se uită la alţii?”, afirmă Pavel T. Chiar dacă oamenii au simţit la buzunar ieşirea de aseară, tarabele cu suc, mici şi bere au fost luate cu asalt până la final, deoarece arădenilor le-a trecut repede supărarea şi după o horă, nimic nu s-a comparat cu o băutură răcoritoare.  Pe iubitorii de folclor nu i-a oprit nici fumul înecăcios al micilor, nici zgomotul făcut de un acumulator de curent. Au rezistat eroic la tot spectacolul.  Oamenii au uitat de tot şi s-au distrat cum au ştiut ei mai bine. Muzica a răsunat până târziu în noapte, când s-a oprit doar pentru câteva ore, căci astăzi la ora 19.00 în cartierele Bujac, Aradul Nou, Micălaca, Vlaicu, Alfa începe din nou distracţia. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro