Stire

Folclor romales la ?Zilele Aradului?

22.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Casa de Cultură a Municipiului a fost vedeta serii ieri la „Zilele Aradului “.

În timp ce în cinci cartiere arădene se desfăşurau concerte de muzică populară, casa de cultură prezenta în Parcul Mihai Eminescu două spectacole de excepţie a căror moderator a fost însuşi Ovidiu Balint, directorul instituţiei.

Primul spectacol a fost cel susţinut de Corul Emil Monţia, cor ce a ieşit pentru prima oară pe scenă cu un nou dirijor – Ovidiu Boar şi a interpretat atât melodii corale româneşti îndrăgite cât şi din repertoriul intrernaţional.

Cel de-al doilea spectacol al serii a fost prezentat de formaţia de muzică tradiţională ţigănească Romak. Despre taraful Romak s-a vorbit mult în ultimele luni, el fiind preluat spre impresariere de către Casa de Cultură a Municipiului Arad în această primăvară.

Din componenţa tarafului fac parte artişti şi instrumentişti valoroşi din Timişoara şi Arad, unii dintre ei activând în Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Banatul “ din Timişoara.  Solista trupei, Lavinia Răducanu, „o voce de excepţie“ cum o numeşte Ovidiu Balint, s-a lansat ca soprană de operă, însă a trebuit să renunţe la această carieră din cauza unei probleme a corzilor vocale. Romak a interpretat melodii îndrăgite din folclorul ţigănesc slav, cele mai multe dintre ele fiind cunoscute publicului din filmul de mare succes „Şatra“.

Vă reamintim că primul spectacol pe care taraful Romak l-a prezentat sub egida Casei de Cultură a Municipiului a fost cel susţinut  la începutul acestei veri în cadrul secţiunii off a Festivalului de Teatru de la Avignon.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro