Stire

Neprofesionalism sau destin?! Un bulgar a decedat ?ntr-o staţie peco din Arad

23.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Sistemul sanitar şi-a dovedit încă o dată ineficienţa, asta după ce un bulgar, aflat în tranzit prin România,  a murit într-o staţie peco, după ce a aşteptat aproape 30 de minute după ambulanţă.

Bărbatul însoţit de soţia sa a oprit în staţia de carburanţi pentru a alimenta, când brusc i s-a făcut rău. Angajaţii benzinăriei au sunat imediat după ambulanţă, însă aceasta se pare că şi-a făcut apariţia mult prea târziu pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, care şi-a dat duhul sub privirile neputincioase ale propriei soţii.

Martorii susţin că ambulanţa a venit după douzeci de minute, iar în ea nu se afla decât un ambulanţier şi un asistent, care văzând starea gravă a bărbatului a chemat o altă ambulanţă cu un medic. Acesta a venit după încă câteva minute, aşteptarea fiind prea îndelungată pentru cetăţeanul bulgar. Acesta a fost transportat imediat la Unitatea Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Concluzia medicilor de aici a fost: stop cardio-respirator iresuscitabil.

Revoltător pentru cei prezenţi care s-au simţit mai neputincioşi ca niciodată în faţa... morţii.

„Ambulanţa a ajuns după zece minute la faţa locului, dotată  cu ambulanţier şi asistentă, care, văzând starea bărbatului au solicitat ajutorul medicului. Este un protocol obişnuit, având în vedere faptul că este un singur medic pe ambulanţă. Bărbatul a murit la UPU”, a declarat Roberto Schill, manager al Serviciului de Ambulanţă Arad.

Din surse neoficiale am aflat că bărbatul a ajuns aproape vânăt la Unitatea Primire Urgenţe, unde cei de-acolo şi-au dat toată silinţa, încercând să îl resusciteze, dar din păcate... a fost mult prea târziu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro