Stire

Pentru doar 20 lei, Mort de beat, şi-a ?njunghiat fiul

23.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Situaţie disperată într-o familie arădeană, unde un bărbat după ce şi-a bătut nevasta, imobilizată la pat de aproape 12 de ani, a pus mâna pe cuţit şi şi-a înjunghiat băiatul de 25 de ani, bolnav şi acesta încă din naştere.

De aproape cinci ani de zile, mama şi fiul îşi duc cu greu zilele în propria locuinţă. Deşi niciodată un soţ exemplar, băutura fiindu-i şi casă şi masă, F.M. în vârstă de 54 de ani, a ajuns să trăiască în ultima vreme doar pentru a bea, mânca, dormi şi... bate nevasta şi copilul.

„Viaţa noastră e un coşmar. Ne bate iar eu sunt imobilizată la pat de aproape 12 ani. Băiatul mi-e sprijin. Mă ajută, deşi nici el nu are starea sănătăţii foarte bună. S-a născut cu probleme iar medicii nu au mai avut ce să îi facă. Mă ajută, mă îngrijeşte, merge şi plăteşte cheltuilelile, face piaţă şi aproape toată munca prin casă. Nu ştiu ce m-aş face fără el”, a declarat mama băiatului.

Tatăl, dacă poate fi numit astfel, nu lucrează de aproape un an de zile, aflându-se în pensie de boală, singurul venit fiind ajutorul social, de care beneficiază atât mama cât şi copilul, amândoi fiind încadraţi cu handicap.

Pentru că nu poate să îl trimită la lucru, de două zile, bărbatul a fost mai agresiv ca niciodată. După ce miercuri seara, i-a aplicat mai multe lovituri în abdomen şi în spate soţiei, ieri seară situaţia a degenerat la extrem, ajungând să îşi înjunghie propriul copil. Băiatul, în vârstă de 25 de ani, se întorcea de la Moneasa, unde a fost singur, cu autobuzul, doar pentru o scurtă vizită. Când s-a întors acasă, băiatul a văzut pe tatăl său care îşi lovea consoarta, aflată pe pat, şi lipsită de apărare, doar pentru simplul fapt că i-a dat băiatului la plecare suma de 20 de lei.

„Când bea, îşi aduce aminte că băiatul nu lucrează să îi ducă bani. Însă uită probabil că el este bolanv sărmanu, şi medicii nu îi dau voie să lucreze nicăieri. Nu are voie să facă efort. De altfel, el e singurul care mă ajută prin casă. Trăim din ajutorul social, 270 de lei eu şi 210 lei copilul, iar eu i-am dat 20 de lei copilului să meargă şi el la Moneasa să se plimbe. A mers singur, cu autobuzul că şi-aşa are gratuit. De nervi ce i-a avut când l-a văzut, şi fiind mort de beat, l-a lovit iar apoi l-a înjunghiat cu cuţitul”, a declarat speriată mama.

Tânărul  a fost transportat de urgenţă la spital, în stare destul de gravă. Acum este internat însă medicii vor stabili zilele următoare dacă este sau nu nevoie de o operaţie la nivelul abdomenului.

Surprinzător, după ce şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei şi şi-a băgat copilul în spital, bărbatul s-a reîntors acasă, „în sânul familiei”. Mai trist este faptul că deşi a recurs la o metodă atât deabominabilă  cauzată de bătură, acesta nu şi-a regretat fapta, ba mai mult, ieri când am luat legătura cu respectivul,  era mai mult beat decât treaz.

„Recunosc că mi-am înjunghiat fiul dar doar m-am apărat. Mama copilului ţine cu el, normal ca orice mamă, dar nu e adevărat că am vrut, doar m-am apărat de ei, de amândoi. E bolnav psihic şi când vine pe el, sare la mine. Eu recunosc şi că am probleme cu alcoolul dar nu am vrut să-l rănesc aşa de tare,  intenţia era doar să îl sperii.

Cât despre soţie... am grijă de ea, dar o  mai bat, pentru că nu e aptă de sex şi mă enervează. Eu înţeleg că e bolnavă la pat, dar eu ce ar trebui să fac?! Că nu merg la alte femei...”, a declarat foarte turmentat autorul.

„Poliţia a fost sesizată printr-un apel la 112, unde, ajunşi la faţa locului, lucrătorii poliţiei au constatat că în scara blocului, unde locuiau cei trei, a avut loc o altercaţie între tată şi fiu. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat Estera Biţiş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro