Stire

Şi totuşi, Lizica Mihuţ a fost chemată la DNA

25.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Ceea ce prărea inevitabil s-a întâmplat: conform surselor noastre, în cursul zilei de vineri, Lizica Mihuţ, preşedinte-rector interimar al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, ar fi fost convocată la DNA Timişoara. Împreună cu ea a fost convocat şi decanul facultăţii de Ştiinţe Economice, comisar şef de poliţie în rezervă Marian Spânu. Cercetările procurorilor DNA vizează aspecte prezentate de-a lungul timpului şi de cotidianul nostru, printre care achiziţiile imobiliare realizate de Universitatea de stat arădeană, fără licitaţie şi fără îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de lege pentru achiziţiile publice. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad nu a avut o strategie pe teremen scurt, mediu şi lung, în care să poată fi încadrată şi achiziţia de imobile. În lipsa unei strategii, oricum achiziţiile ar fi trebuit făcute prin licitaţie şi în urma unei expertize tehnice, pentru că fiind vorba despre o instituţie de stat, deci de bani publici ar fi trebuit găsite viciile ascunse şi preţurile negociate. În cazul banilor publici nu poate fi vorba despre achiziţii de tipul „ocazie”. În cazul unor investiţii, pentru care s-au cheltuit bani publici totul   s-a făcut în baza unor memorii tehnice, care nu erau de fapt expertize ale clădirilor. De altfel, înaintea acestei convocări, DNA a ridicat de la sediul UAV documente necesare cercetărilor. Tot conform informaţiilor furnizate de sursele noastre de încredere, Lizica Mihuţ ar fi fost însoţită la DNA de fostul procuror din cadrul acestei structuri, Alexandru Chiş, care însă nu a fost lăsat să asiste la audieri de către procurorul care se ocupă de dosarul UAV.

În zilele următoare, pentru elucidarea tuturor problemelor legate de dosarul în care Lizica Mihuţ are calitatea de învinuit, urmează să fie citaţi la DNA şi membri ai fostului Senat al Universităţii „Aurel Vlaicu”.

Deşi am solicitat oficial DNA Timişoara un punct de vedere privind existenţa acestui dosar care o vizează pe preşedinta-rector interimar la Universitatea „Aurel Vlaicu”, încă nu am primit un răspuns la solicitarea noastră. Cu toate acestea, există, aşa cum am arătat, indicii clare că DNA are în lucru un amplu dosar de cercetare penală privind neregulile din cadrul Universităţii de stat, legate de activitatea Lizicăi Mihuţ. Independent de ancheta oficială, vom continua anchetele noastre publicistice privind încălcările legii în ceea ce priveşte achiziţiile imobiliare realizate de Universitatea de stat şi modul în care au fost cheltuite fonduri uriaşe pentru obiective de investiţii care nu justificau asemenea cheltuieli făcute din bani publici, orchestrate de Lizica Mihuţ.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Ilinca Revnic ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro