Stire

?n urma furtunii - Drumuri blocate şi copaci scoşi din rădăcini

25.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Natura dezlănţuită din acest weekend a dat mari bătăi de cap pompierilor care au fost solicitaţi să intervină în mai multe zone din Arad unde furtuna şi-a făcut de cap, lăsând în urmă copaci scoşi din rădăcini şi crengi rupte pe şosele. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, nefericiţi fiind şoferii care, pe lângă sperietura zdravănă pe care au tras-o, au mai avut de aşteptat zeci de minute bune până când drumul a fost liber.

Sâmbătă noaptea, pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Arad au fost solicitaţi să intervină pe DN69, pe tronsonul care leagă Aradul de Şagu, unde un copac a căzut pe şosea. Aceştia au intervenit cu o autospecială şi au muncit aproape o oră, până când au reuşit să cureţe şoseaua. În tot acest timp, şoferii au fost cei mai grav afectaţi,  pentru că circulaţia a fost dirijată pe un singur sens.

La nici două ore de la incident,  un alt copac s-a prăbuşit pe tronsonul care leagă Aradul de Port Arthur, blocând astfel accesul în oraş a locuitorilor zonei. Şi aici pompierii au venit imediat la faţa locului iar intervenţia a durat aproape o oră şi jumătate.

Furtuna a lăsat câteva localităţi fără curent timp de mai multe ore. Nici oraşul nu a fost mai ferit, astfel că în cartiere întregi curentul a fost oprit pentru câteva zeci de minute, până când a trecut pericolul.

Nici ziua de ieri nu a fost una fără incidente, astfel că, locuitorii de pe strada Tudor Vladimirescu au solicitat intervenţia celor de la ISU Arad, unde un copac a căzut, blocând accesul printre blocuri. Deşi acesta era deja rupt în bucăţi, crengile fiind împrăştiate peste tot, munca pompierilor nu a fost deloc uşoară.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro