Stire

Meciul suporterilor - UTA ? Universitatea Cluj

25.08.2008 ⋅ 0 comentarii

„Bătrâna Doamnă” ajunge în „pioneze” la prima confruntare de pe teren propriu din acest sezon. Arădenii nu pot conta pe nu mai puţin de 11 jucători chiar împotriva echipei considerate principala contracandidată la şefia seriei.

Deşi, la rândul său, are probleme de lot şi de antrenor (Alpar Meszaros fiind schimbat deocamdată doar cu „secundul” Marius Popescu), Universitatea Cluj pare a deveni formaţia favorită la meciul ce va începe în această seară, la ora 19, pe arena din Calea Aurel Vlaicu (în direct şi pe sport.ro).

Acest lucru îl recunoaşte până şi managerul UTA-ei, Ionuţ Chirilă. „În condiţiile în care avem atâţia accidentaţi, un joc egal e bun cu Clujul. Relaţiile de joc, automatismele şi forţa colectivă se vor diminua simţitor, iar aici vor conta mai ales absenţele lui Mihuţ, Chiţa şi Edson. Noi vom muri pe teren mâine seară (n.a. deseară), dar una e să vrei şi alta să şi poţi. De aceea spun că în proiectul nostru de a reconstrui această echipă o remiză nu înseamnă o nenorocire”, a declarat Chirilă. Continuându-şi ideea, fiul fostului mare gazetar, Ioan Chirilă, ştie şi cine ar putea câştiga cu siguranţă întâlnirea cu „şepcile roşii”.  „În primul rând, e meciul suporterilor. Ei ne pot purta spre victorie şi fac un apel la ei, să umple stadionul. De obicei nu invoc ghinionul, sau cred în soartă, dar de data aceasta trebuie să ne ajute şi Dumnezeu să câştigăm”, crede Chirilă, care se pare că va opta pentru o formula de joc 4-5-1 şi anume: Huţan – Melinte, Toc, Buican, Văsâie – Bălan, C. Todea, Puie, Ilin, M. Gheorghe – Ibeh.

De cealaltă parte, Dolha şi Baiano nu pot evolua nici ei la Arad, dar jucători ca Bundea, Şuteu, Tene şi Sărmăşan au capacitatea de a depăşi problemele de ordin medical până în această seară. În plus, someşenii l-ar putea arunca în luptă şi pe atacantul brazilian, Robson Luiz. „Sperăm sa fim la înălţimea acestui derby de tradiţie, care s-a purtat de-a lungul vremii. Eu am jucat acolo două sezoane, lumea e la fel de caldă ca şi la Cluj din punct de vedere al suporterilor”, a precizat „interimarul” Marius Popescu, care ar putea trimite pe teren următorul prim „unsprezece”: Merlier – Suller, Soporan, Marincau, Sarmasan - Bus, Bundea, Tene, Budean – Şuteu, Băd.

Arbitri: Ciprian Danşa (Oradea) - Nicolae Megheşan (Tg. Mureş) şi Iulius Timar (Oradea). Al patrulea oficial al jocului este timişoreanul Remus Avram, iar observator federal , Laszlo Sajtos, din Sibiu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro